Στο κορυφαίο παιχνίδι χάντμπολ της δεκαετίας,για τα ελληνικά δεδομένα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Πυλαία του Διομήδη Αργους στα πέναλτι με 3-0 (29-29 κανονικός αγώνας, 35-35 α’ παράταση, 40-40 β’ παράταση) συμπλήρωσε τις απαιτούμενες δύο νίκες και κατέκτησε το πρωτάθλημα στο χάντμπολ.

Παράλληλα έκανε το πρώτο ντάμπλ της ιστορίας του, καθώς είχε πάρει εφέτος και το κύπελλο επικρατώντας στον τελικό της ΑΕΚ.

Ενας τρομερός τελικός που κράτησε τρείς ώρες (!) και είχε μεγάλη ένταση, με συμπλοκές μεταξύ των παικτών αλλά και των ανθρώπων από τους πάγκους των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο ! Ολοκληρώθηκε τελικά με ένα απίστευτο θρίαμβο για τον «Δικέφαλο» που υποχρέωσε τον Διομήδη Αργους (ο οποίος είχε τελειώσει αήττητος την κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αλλά και τις δύο πρώτες φάσεις των πλέι οφ) στις μοναδικές του ήττες στο πρωτάθλημα !

Η ομάδα του Αργους ήταν εξαιρετική στην κανονική διάρκεια, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα αλλά αυτοκτόνησε χάνοντας ουσιαστικά ένα δικό της παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 29-24 μόλις πέντε λεπτά πριν το τέλος παγώνοντας την εξέδρα στο Παλατάκι. Όλα έδειχναν χαμένα για τον ΠΑΟΚ, αλλά οι παίκτες του το πίστευαν πέρα για πέρα.

Με γκολ του Αλβανού και από δύο γκολ του Κοκκωνη και του Τσίλη (το δεύτερο σε νεκρό χρόνο») μέσα σε πέντε λεπτά σε συνδυασμό με εκπληκτικές άμυνες οι γηπεδούχοι έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί ο Διομήδης άγγιξε και πάλι τη νίκη και την ισοφάριση της σειράς όταν προηγήθηκε με 35-34, αλλά ο Κεσίδης με γκολ σε νεκρό χρόνο και πάλι έστειλε τον αγώνα σε δεύτερη παράταση (35-35) !

Ο Κεσίδης ήταν ο άνθρωπος που είχε δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ στο Αργος, στον πρώτο τελικό σε νεκρό χρόνο.

Στη δεύτερη παράταση ο Διομήδης προηγήθηκε και πάλι στο τέλος με 40-39, αλλά ο Τσίλης όπως και στην κανονική διάρκεια, ισοφάρισε 40-40 με γκολ στα 20’’ και ο Διομήδης δεν μπόρεσε να σκοράρει στην τελευταία επίθεση.

Το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι και εκεί ο ΠΑΟΚ ευστόχησε στα τρία από τα τέσσερα πέναλτι, με τον Κοκκώνη να κάνει το 3-0 (είχε ευστοχήσει επίσης ο Πετρίδης και ο Αλβανός ενώ το πέναλτι του Νικολαϊδη είχε αποκρούσει ο Λοϊζος).

Αντίθετα ο Διομήδης αστόχησε και στα τρία πέναλτι που εκτέλεσε ! Του αρχηγού και κορυφαίου παίκτη του Αργους Μαστορογιάννη (που είχε και 15 γκολ) το απέκρουσε ο Γουργούμης, ενώ ο Σπέντζος σούταρε άουτ και ο Μπουκοβίνας του ΠΑΟΚ που χρησιμοποίησε και τους δύο τερματοφύλακες στη διαδικασία των πέναλτι, απέκρουσε το τρίτο πέναλτι των φιλοξενουμένων. Για να ακολουθήσει το νικητήριο πέναλτι του Κοκκώνη και ο αγωνιστικός χώρος στο Παλατάκι να γεμίσει από φίλους του ΠΑΟΚ που πανηγύρισαν έξαλλα ένα ακόμα ντάμπλ μετά το βόλεϊ, όπου το είχαν πανηγυρίσει επίσης στο ίδιο γήπεδο.

Μάλιστα τον αγώνα του χάντμπολ παρακολουθήσε εκστασιασμένος και ο άσος της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ ο Βασίλης Κουρνέτας.

Πεντάλεπτα: 2-1, 3-4, 4-7, 7-9, 9-11, 13-14, 16-17, 17-19, 19-22, 21-24, 24-29, 29-29, 6-6 (πρώτη παράταση), 5-5 (δεύτερη παράταση). 3-0 (πέναλτι)

ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Παλάσκας 4, Γουργούμης, Τσίλης 7, Νικολαϊδης 1, Κοκώνης 5, Ιωαννίδης 2, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 4, Αλβανός 11, Τσαναξίδης, Τσακίρης 3, Κωστακίδης, Κεσίδης Β., Καραγκιοζόπουλος, Κεσίδης Ευστ. 6

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ: (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κυπραίος 4, Μεγαλοοικονόμου, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης 1, Πασσιάς 2, Νικολίτσας, Μούγιτς 4, Νούγκοβιτς, Ντάσεβιτς 3, Σαμαράς 4, Σπέντζος 3, Ανανιάδης 2, Χαντέλης, Λοϊζος, Μαστορογιάννης 17, Σιμιτζής