Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει μάθει να συνδυάζει το τένις με την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας. Ο σέρβος τενίστας επέβαλλε τον ρυθμό του όταν αισθανόταν πίεση από τον Φινλανδό Νιέμινεν και επικράτησε με 6-2, 7-5, 6-2, κάνοντας το πρώτο βήμα στο Ρολάν Γκαρός. Ο Τζόκοβιτς θέλει να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στη διοργάνωση και ήδη έχει φροντίσει να βελτιώσει τα γαλλικά του με τη βοήθεια δασκάλου! Στο τέλος του ματς μίλησε μάλιστα γαλλικά και έδειξε ενθουσιασμένος. «Ελπίζω ο δάσκαλός μου να πει ότι μίλησα σωστά» είπε.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ απέκλεισε 6-3, 6-3, 6-4 τον 18χρονο Γάλλο Κουεντίν Χαλίς και υποστήριξε ότι αισθάνεται καλά. Ο Ισπανός, που κυριαρχεί στα χωμάτινα γήπεδα την τελευταία δεκαετία, είναι στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά δείχνει αποφασισμένος να το παλέψει. «Θα προσπαθήσω να παίξω καλά και θέλω να διεκδικήσω τις πιθανότητες μου για τη νίκη» δήλωσε ο Ναδάλ. Ενας συμπατριώτης του, ο Νταβίντ Φερέρ, συνέχισε στον δεύτερο γύρο με νίκη επί του Σλοβάκου Τόμας Λάτσκο (6-1, 6-3, 6-1). Παράλληλα έφθασε τις 300 νίκες σε χωμάτινα γήπεδα.

Εύκολη ήταν και η πρόκριση της Σερένα Γουίλιαμς στον β’ γύρο της διοργάνωσης. Η Αμερικανίδα νίκησε την Χλαβάκοβα από την Τσεχία με 6-2, 6-3.