Αυτό που ο ΠΑΟΚ αναζητεί στα επόμενα δύο κολλητά ματς (αρχής γενομένης από το σημερινό στην Τούμπα) απέναντι στον Παναθηναϊκό φαντάζει ως το απόλυτο mission impossible από τότε που τα ηνία της ομάδας κατέχει ως μεγαλομέτοχος ο Ιβάν Σαββίδης. Ασφαλώς τα προ της τέλεσης μιας αναμέτρησης προγνωστικά είναι πάντοτε αναστρέψιμα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ακόμα και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι διαφορές που παρουσιάζουν οι δύο αντίπαλοι εντός των γηπέδων καταδεικνύουν απόλυτη υπεροχή της μιας ομάδας, εν προκειμένω των αποψινών φιλοξενουμένων. Ο Παναθηναϊκός αποδίδει ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας και αισθητικής τη στιγμή που τον ΠΑΟΚ βαριέσαι να τον βλέπεις. Τουλάχιστον έτσι αισθάνεται ο ίδιος ο Σαββίδης, άνθρωπος που δεν γνωρίζει πώς να συγκρατεί τις αντιδράσεις της στιγμής και ωθούμενος από τον ασυγκράτητο παρορμητισμό του κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα από ό,τι είναι. Το κλίμα στα ενδότερα της Τούμπας είναι κακό και η ψυχολογία των περισσοτέρων στο ναδίρ. Οι αντιδράσεις του Σαββίδη είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσουν την οργή των μαζών σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος. Ο υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας Γιώργος Γεωργιάδης, δηλώνοντας πιστός στρατιώτης, κατάπιε την αξιοπρέπειά του δεχόμενος «επίθεση» και συστάσεις από τον ιδιοκτήτη της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλος στη θέση του, έτσι για σπάσιμο, αλλά και για να περισώσει το προφίλ του, θα είχε παραιτηθεί στέλνοντας SMS από το αυτοκίνητό του, ούτε καν θα πατούσε στη συνέντευξη Τύπου.

ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΗΣ; Οι φτασμένοι και πιο καλά αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές, από την άλλη, ένιωσαν άχρηστοι. Η προτροπή του Σαββίδη στον προπονητή «βάλε τους πιτσιρικάδες να παίξουν» τούς φέρνει πλέον απέναντι στην εξέδρα αλλά και τους δημιουργεί ανασφάλειες, όπως αυτές που εξέφρασε ο μεσοεπιθετικός από τον Ισημερινό Κριστιάν Νομπόα. Λέγεται ότι οι τάσεις φυγής του δεν σχετίζονται τόσο με προτάσεις από άλλες ομάδες όσο με την πιεστική (ώς και ψυχαναγκαστική) κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ και την οποία δεν σηκώνουν όλοι οι χαρακτήρες.

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα έχει μπροστά της δύο ευκαιρίες να πετύχει μία εντυπωσιακή όσο και δύσκολα πιστευτή ανατροπή. Με νίκες απόψε στην έδρα της και την ερχόμενη Κυριακή στη Λεωφόρο βάζει τον Παναθηναϊκό δύο βαθμούς από κάτω στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ. «Είμαστε υποχρεωμένοι να το πιστέψουμε και το οφείλουμε στον κόσμο μας να πολεμήσουμε όπως ποτέ» δήλωσε σχετικά ο Ρουμάνος Ράζβαν Ρατ. Εχει απομείνει βενζίνη στο ρεζερβουάρ; Θα φανεί απόψε.