Οι γερμανοί ποδοσφαιριστές δεν συχνάζουν στα ελληνικά γήπεδα. Αποτελούν μια σπάνια κατηγορία στις καραβιές με τους αλλοδαπούς παίκτες που καταφθάνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας. Ούτως ή άλλως δεν ξενιτεύονται εύκολα, παρά μόνο αν φθάσει στα χέρια τους μια δελεαστική πρόταση. Κάτι τέτοιο κρατάει στα χέρια του ο δεξιός μπακ Γενς Βέμερ, ο οποίος έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Παναθηναϊκό.

Οι Πράσινοι, αν και μέχρι πρότινος είχαν ψηλότερα στη μεταγραφική λίστα τους τον 22χρονο Ολλανδό Ρούμπεν Λιζεόν του Αγιαξ, ο οποίος αποτελούσε προσωπική επιλογή του προπονητή της ομάδας Γιάννη Αναστασίου, εν τέλει στράφηκαν προς τον 29χρονο άσο της Πάντερμπορν διότι το scouting report του Τριφυλλιού έδειξε ότι ο Βέμερ διαθέτει πολύ μεγαλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι του σε άμυνα και επίθεση, εν αντιθέσει προς τον επιθετικογενή και ταχύτατο «ιπτάμενο Ολλανδό», ο οποίος όμως υστερεί στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ακόμη και ο κόουτς Αναστασίου έδωσε τη συγκατάθεσή του προκειμένου να αποκτηθεί ο γερμανός πλάγιος μπακ αντί του Λιζεόν. Οι σκάουτερ του Τριφυλλιού τσεκάρισαν τουλάχιστον τρεις φορές τους τελευταίους μήνες τον πληθωρικό πλάγιο οπισθοφύλακα φθάνοντας στο κοινό συμπέρασμα ότι αποτελεί μια αξιόπιστη λύση προκειμένου να κλείσει η «μαύρη τρύπα» της τελευταίας διετίας στο δεξί άκρο της άμυνας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο τελευταίος που τον είδε αγωνιζόμενο ήταν ο σκάουτερ της ομάδας στη Βόρεια Ευρώπη Ρενέ Χένρικσεν.

Ο παλαίμαχος δανός αμυντικός των Πρασίνων παρακολούθησε την αναμέτρηση της Πάντερμπορν με τη Στουτγάρδη το περασμένο Σάββατο για την τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα και έκανε θετική εισήγηση, επιβεβαιώνοντας τις εξαιρετικές συστάσεις που συνοδεύουν τον έμπειρο γερμανό μπακ, ο οποίος άρχισε την καριέρα του στις ακαδημίες της Βόλφσμπουργκ και τον Ιούλιο του 2008 μετακόμισε στην Πάντερμπορν, της οποίας έκτοτε υπήρξε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος, αγωνιζόμενος κυρίως στη β’ κατηγορία της Γερμανίας.

Σημειωτέον ότι ο Βέμερ αποτελεί και πιο οικονομική λύση για τους Πράσινους καθώς, μολονότι το ετήσιο συμβόλαιό του θα είναι υψηλότερο από αυτό που θα ελάμβανε ο Λιζεόν, δεν θα χρειαστεί να δοθούν χρήματα για την αγορά του αφού μένει ελεύθερος από την Πάντερμπορν.