«Στο κύπελλο, όπως και στο πρωτάθλημα έχει σημαντική συμβολή και ο κ.Μίτσελ και τα τρόπαια τα μοιραζόμαστε.

Όμως εγώ προτιμώ να αφιερώσουμε το ντάμπλ στους ποδοσφαιριστές, τον υπέροχο κόσμο μας και τον πρόεδρο και οι προπονητές να μείνουμε στην άκρη».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βίτορ Περέϊρα, ιπποτικά αναγνώρισε τη συμβολή του προκατόχου του, του Ισπανού Μίτσελ, στην κατάκτηση του νταμπλ και ακόμα πιο ιπποτικά το αφιέρωσε στους παίκτες του, στον κόσμο και στον πρόεδρο.

Την ίδια ώρα οι παίκτες στα αποδυτήρια και αφού είχαν μπουγελώσει πρωτίστως τον β’ αντιπρόεδρο και ψυχή της ομάδας Σάββα Θεοδωρίδη, τραγουδούσαν: «Αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα και κύπελλο στον Ολυμπιακό».

Πανευτυχής ο πρόεδρος των Ερυθρολεύκων Βαγγέλης Μαρινάκης, μπήκε στα αποδυτήρια και έδωσε συγχαρητήρια.

«Το όραμά μας παραμένει ευρωπαϊκό. Ξέρω ότι κάποιοι δεν θα είναι εδώ του χρόνου μαζί μας, όμως είμαστε μια οικογένεια και θα κουβαλάνε έτσι πάντα μαζί τους τον Ολυμπιακό» είπε στην ομιλία του προς τους παίκτες, λίγο πριν αυτοί αναχωρήσουν για να διασκεδάσουν σε νυχτερινά κέντρα της παραλιακής.

Μάλλον πλουσιότεροι, καθώς ο πρόεδρος φαίνεται ότι «ξέχασε» το πρόστιμο των 500.000 ευρώ που τους είχε επιβάλλει μετά από μια σειρά κακών εμφανίσεων και ανεπιτυχών αποτελεσμάτων (με ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ντνίπρο).

«Το γκολ του Τσόρι δεν ήταν μόνο εξαιρετικό αλλά και ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα παιχνίδι όπου η Ξάνθη μας είχε δυσκολέψει στο πρώτο ημίχρονο. Η χρονιά κλείνει ιδανικά αν και θα ήθελα να είχαμε προχωρήσει στην Ευρώπη. Ήταν δύσκολο βέβαια τότε γιατί είχαμε προβλήματα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος όμως από την άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος με σημαντική διαφορά (12 βαθμούς) και την κατάκτηση του Κυπέλλου» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Σε κάποια παιχνίδια παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, άλλα τα κερδίσαμε επειδή επιμείναμε μέχρι το τέλος. Ο στόχος επιτεύχθηκε και αποδείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα.

Μακάρι να είχαμε ακόμα πιο υψηλό μπάτζετ και να φέρουμε ακόμα πιο καλούς παίκτες, όμως και πάλι δείξαμε πως είμαστε οι καλύτεροι»

ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΤΟ

Όλοι στην Ξάνθη είχαν πέσει πάνω στο Μανώλη Μπέρτο, ιδιαίτερα στο ημίχρονο να τον παρηγορήσουν για το λάθος που έφερε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού.

«Του είπα ότι αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και πρέπει να είναι περήφανος για την εφετινή χρονιά. Είναι κρίμα γιατί ήταν από τους καλύτερους παίκτες μας και είχε μια άτυχη στιγμη.

Κυριαρχήσαμε στο πρώτο μέρος και είχαμε τρεις πολύ καλές φάσεις και δεν δώσαμε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο. Δυστυχώς σε τέτοιο επίπεδο το λάθος το πληρώνεις. Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο στην τελευταία φάση άλλαξε την ροή του . Εκεί χάσαμε το καθαρό μυαλό μας και την αυτοπεποίθησή μας κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ακόμα και εάν ο Ολυμπιακός δεν είχε μεγάλες ευκαιρίες σκόραρε με δύο πολύ ωραίες ατομικές ενέργειες. Οι μεγάλες ομάδες δεν χρειάζονται πολλές φάσεις. Με την παραμικρή ευκαιρία μπορούν να σκοράρουν. Παίξαμε με ψυχή και καρδιά και εάν δεν είχαμε κάνει αυτό το λάθος θα ήταν αλλιώς. Ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα» τόνισε ο τεχνικός της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου, που δήλωσε ότι απολαμβάνει τη ζωή στην Ξάνθη και γενικά στην ομάδα: :

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήταν και απόψε εκπληκτικοί. Ένιωθα την στήριξή τους όλο αυτόν τον χρόνο. Στην πόλη της Ξάνθης το ένιωσα αυτό που με σταματούσαν στον δρόμο. Για να είμαι ειλικρινής είμαι πολύ χαρούμενος στην Ξάνθη και απόλαυσα και την συνύπαρξη με τον κ.Πανόπουλο για τον οποίον υπήρχαν φήμες για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του οι οποίες δεν είναι αληθείς. Είχαμε και έχουμε άψογη συνεργασία».

Τέλος ο Ρουμάνος τεχνικός αποθέωσε τους παίκτες του:

«Τους είπα πως πρέπει να είναι περήφανοι γιατί όταν μία ομάδα από εκεί που θα έπεφτε κατηγορία πέρυσι, έφτασε εφέτος μέχρι τον τελικό αποτελεί μεγάλο επίτευγμα. Παίξαμε στον τελικό και κοιτάξαμε στα μάτια έναν αντίπαλο πιο μεγάλο από εμάς» κατέληξε ο τεχνικός της Ξάνθης.

** Κόπηκαν 26.300 εισιτήρια