Το Κύπελλο Ελλάδας που σήμερα συμπληρώνει 83 χρόνια είναι μόνο για έναν! Στον αποψινό τελικό στο ΟΑΚΑ, Ολυμπιακός και Ξάνθη θα διεκδικήσουν το τρόπαιο με τους «ερυθρόλευκους» να είναι το απόλυτο φαβορί και τους Ακρίτες στην πρώτη τους παρουσία σε τελικό να θέλουν να κάνουν την έκπληξη κατακτώντας τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους.

Με το πρώτο σφύριγμα του αγώνα, που θα δοθεί από τον διεθνή διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη στις 20:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο,η ομάδα του Περέϊρα θα παλέψει για το 27ο τρόπαιο της ιστορίας της στην 39η εμφάνισή της σε τελικό και αν τα καταφέρει θα φτάσει σε ακόμη ένα νταμπλ.

Από την απέναντι πλευρά, το ακριτικό συγκρότημα μόνο για να παίξει το ρόλο του «αμνού» δεν κατέβηκε στην Αθήνα. Απεναντίας, με όπλο το πολύ καλό συγκρότημα που διαθέτουν, οι Θράκες θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για να αφήσουν το δικό τους στίγμα στη διοργάνωση, κατακτώντας τον τίτλο στην πρώτη συμμετοχή τους σε τελικό. Αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν την απουσία του ανέτοιμου Ελαμπντελαουί, που έμεινε εκτός αποστολής από τον Βίτορ Περέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πάρει στην αποστολή 20 ποδοσφαιριστές, τους Ρομπέρτο, Γιαννιώτη, Χουτεσιώτη, Μποτία, Ντομίνγκεζ, Φορτούνη, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ, Αυλωνίτη, Χάρα, Μαζουακού, Μήτρογλου, Ντοσεβί, Κασάμι, Μπενίτες, Σιόβα, Εντινγκά, Ντουρμάζ και Βούρο.

Η Ξάνθη ταξίδεψε χωρίς τους τραυματίες τραυματίες Παπάζογλου,Τριάδη και Ζαρόπουλο. Ο Ρουμάνος τεχνικός της, Ραζβάν Λουτσέσκου, πήρε στην Αθήνα τους, Κυριακίδη, Γκαραβέλη, Αναστασόπουλο, Μπέρτο, Κομεσίδη, Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Γούτα, Καρυπίδη, Γκομσί, Γουάλας, Παπαστεριανό, Βασιλακάκη, Φλίσκα, Ομπόντο, Ορφανίδη Π., Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι, Βάλτερ, Μπέλιτς, Καπετάνο και Ράνο.