Απάντηση θέλει να δώσει ο Βίτορ Περέιρα με την κατάκτηση του Κυπέλλου! Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής για την ποιότητα που διαθέτει η ομάδα του και εξέφρασε την αισιοδοξία στο τέλος ο ίδιος και οι παίκτες του θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση του νταμπλ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό και αναφέρθηκε στο όνειρο του τελικού που ζει ο ίδιος, οι παίκτες του και η πόλη της Ξάνθης.

«Για μένα το ποδόσφαιρο σημαίνει θέαμα, γκολ και ποιότητα στο παιχνίδι αλλά και να έχουμε τους φιλάθλους μαζί μας. Ξέρουμε πως θα έχουμε την στήριξή τους. Για κάθε σύλλογο είναι πολύ σημαντικό να κερδίσει έναν τίτλο που διεκδικεί γιατί είναι πολύ σπουδαίο να προσθέτει ακόμα έναν στην συλλογή του. Δεν αποτελεί καμία έκπληξη που η Ξάνθη έφθασε στον τελικό. Διαθέτει καλό προπονητή και θα είναι δύσκολο το ματς. Πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο», τόνισε ο Βίτορ Περέιρα.

Σε ερωτήσεις ο Πορτογάλος απάντησε:

*Για τους τραυματισμούς παικτών στο ΟΑΚΑ ( Μανιάτης, Ντουρμάζ και της ΑΕΚ Μάνδαλος, Μπακάκης) : «Είναι ξεκάθαρο ότι οι τραυματισμοί οφείλονται από την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Όταν το χόρτο είναι ψηλό και ξερό τότε συμβάλλει σε τραυματισμούς. Θέλει προσοχή και πιστεύω πως το βράδυ του τελικού το γήπεδο θα είναι καλά κουρεμένο και ποτισμένο. Έτσι θα προσφέρουν οι ομάδες καλύτερο θέαμα».

* Για τους χαμένους τελικούς που έχει στην προπονητική του καριέρα: «Καταρχήν να σας θυμίσω πως υπάρχουν τελικοί που έχω κερδίσει. Έχω πάρει το Σούπερ Καπ στην Πορτογαλία. Έχω χάσει τελικό στην Αραβία, όμως είναι άλλες οι συνθήκες εκεί και τελικό με την Μπαρτσελόνα που έχουν χάσει πολλές ομάδες. Θα παίξουν ρόλο αυτά. Αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές και θεωρώ πως η ομάδα μας θα δώσει μία απάντηση αντάξια του επιπέδου της».

*Για τον τίτλο του φαβορί: «Από το πρώτο λεπτό της ημέρας μέχρι το τελευταίο της νύχτας πρέπει να αποδεικνύεις πράγματα και να παλεύεις για αυτά. Αυτό ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Να αποδεικνύεις πως είσαι το φαβορί για να κερδίσεις ένα ματς. Αυτή η λέξη δεν λέει κάτι για μένα. Μετράει η ποιότητα και η αξία της ομάδας. Είναι ένας τελικός και όλα μπορούν να συμβούν. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου αλλά και στην δουλειά και την ποιότητά της».

*Για τον τίτλο που κατέκτησε πριν από δύο χρόνια όταν ήταν προπονητής στην Πόρτο στο τελευταίο ματς με την Μπενφίκα και για το προηγούμενο Κύπελλο που πήρε ο Ολυμπιακός στην παράταση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης : «Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την βραδιά. Το πάθος αποτελεί μεγάλο μέρος του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό παθιάζεται και ο κόσμος. Είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου που σε κρατάει μέχρι το τέλος γιατί όλα μπορούν να συμβούν. Εκείνη τη νύχτα δεν θα την ξεχάσω ποτέ για όλα όσα έζησα».

* Για τον Φουστέρ: «Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για έναν παίκτη, αλλά για όλη την ομάδα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι για τον τελικό».

*Για τον Χουλκ ο οποίος έχει μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον Περέιρα: «Είναι από τα μεγάλα ταλέντα. Πολύ σημαντικός άνθρωπος. Ευχαριστώ πολύ. Νιώθω περήφανος για όσα έχει πει για μένα. Όμως στον τελικό δεν μετράνε τα καλά λόγια. Πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο την ποιότητά μας για να κερδίσουμε τον τίτλο».

Ο ισπανός γκολκίπερ Ρομπέρτο Χιμένεθ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι όποιος δεν έχει κίνητρο δεν του αξίζει ο τίτλος του επαγγελματία:

« Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, καθοριστικοί, να κάνουμε τις ευκαιρίες που πρέπει και να έχουμε όλα τα στοιχεία που βγάλαμε στο πρωτάθλημα και που μας έφτασαν έως εδώ. Είναι ένας τελικός. Όποιος δεν δίνει σημασία σε έναν τελικό και δεν έχει κίνητρο δεν του αξίζει ο τίτλος του επαγγελματία. Εμείς θέλουμε πολύ να κερδίσουμε αυτόν τον τελικό και να προσθέσουμε ένα Κύπελλο. Η διαδικασία των πέναλτι είναι ένα μέρος του παιχνιδιού. Σε έναν τελικό μπορεί να γίνει. Δεν μου αρέσει και δεν θέλω να το σκέφτομαι. Ελπίζω να κερδίσουμε τον Κύπελλο στην κανονική διαρκεια του αγώνα. Είναι ένας τίτλος που δεν έχω πάρει ακόμα. Θέλω να τον κατακτήσω. Δεν είναι ο μόνος που λείπει. Θέλω να τον κερδίσω γιατί ήταν μία πολύ καλή χρονιά για μένα και την ομάδα»

Λουτσέσκου: «Παίζουμε για πρώτη φορά σε τελικό και είναι όνειρο που μας δίνει κίνητρο»

Φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου έχρισε τον Ολυμπιακό, όπως αναμενόταν ο τεχνικός της Skoda Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ρουμάνος τεχνικός και ο έμπειρος μέσος Κώστας Φλίσκας υποστήριξαν ότι η ομάδα του θα εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει και θα παλέψουν για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή για μας. Για την πόλη, τον σύλλογο, τους παίκτες. Οι περισσότεροι δεν έχουν παίξει σε τελικό. Ούτε ο σύλλογος δεν έχει βρεθεί σε τελικό. Αυτό το όνειρο μας δίνει κίνητρο. Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει συνηθίσει να κερδίζει τρόπαια. Αλλά όταν έχεις ένα όνειρο και παλεύεις γι’ αυτό μπορείς να το διεκδικήσεις. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Δεν ξέρω αν έχουν άγχος οι παίκτες μου, πιστεύω ότι από την μεριά μου έχω στείλει το σωστό μήνυμα. Εμείς μόνο να κερδίσουμε έχουμε. Έχω καλό προαίσθημα», τόνισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής της Ξάνθης είπε ακόμα: « Θα απουσιάσει ο Παπάζογλου. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι για το παιχνίδι αγωνιστικά και ψυχολογικά. Έχουμε δικό μας τρόπο παιχνιδιού, παρόλα αυτά όταν αντιμετωπίζουμε μια ομάδα μπορεί να αναγκαστούμε από το δικό της τρόπο παιχνιδιού να οπισθοχωρήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κινηθούμε σωστά ακόμα και όταν δεν έχουμε την μπάλα. Το πιο σημαντικό για μας είναι να αντιδράσουμε στην κατάλληλη στιγμή και να είμαστε προετοιμασμένοι να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε. Πρώτο μέλημα μας είναι να σταματήσουμε τον Ολυμπιακό. Είμαι ικανοποιημένος από την δουλειά που έχει γίνει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και ειδικότερα τον τελευταίο καιρό. Ξέρουμε πολύ καλά όταν έχουμε απέναντί μας τον Ολυμπιακό, με παίκτες που μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Το στιλ του Ολυμπιακού προέρχεται από τη δυναμική, την εμπειρία , τις κατακτήσεις τροπαίων, την ποιότητα των παικτών του και το κίνητρο που βρήκαν με τον νέο προπονητή. Η δουλειά του κ. Περέιρα ήταν να διαχειριστεί τους παίκτες και να τους δώσει την θέληση για να τελειώσουν την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Λουτσέσκου παραδέχτηκε ότι ο τελικός δεν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρα τους: «Δεν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου, αλλά μια πολύ σημαντική. Στο Κύπελλο τα πάντα είναι πιθανά. Από τον Οκτώβριο που ανέλαβα την ομάδα πίστευα ότι μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό. Και είμαστε εδώ. Υπάρχει μόνο αυτό το παιχνίδι, αυτός ο τελικός, αυτό το Κύπελλο. Στο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό είναι να παίξεις έναν τελικό. Ξεκινάς από το 0-0 και στο τέλος έχεις τη δυνατότητα να κερδίσεις ένα τρόπαιο. Έχουμε τις πιθανότητές μας. Η πιο ευτυχισμένη στιγμή είναι να μπορείς να σηκώσεις το Κύπελλο ».

Σε ότι αφορά τα πλάνα του και ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας ο ρουμάνος κόουτς υποστήριξε: «Δεν έχουμε οδηγό συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά τη συνολική μας παρουσία μέσα στη σεζόν. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όχι 100% αλλά 150% συγκεντρωμένοι μέσα στο παιχνίδι. Αυτό θα κάνει την διαφορά».

Από την πλευρά του ο Κώστας Φλίσκας τόνισε: «Ξέρουμε ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς. Ο πιο ιστορικός αγώνας της ομάδας. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς πρέπει να δώσουμε το 100% για να μπορέσουμε να πάρουμε το Κύπελλο».

Με πρωτοβουλία της ΕΠΟ το τελικός του Σαββάτου στέλνει το μήνυμα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό. Ο Περέιρα υποστήριξε: «Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Βρίσκεται στην καθημερινότητά μας και όλοι πρέπει να πάρουμε μέρος στην εκστρατεία εναντίον του. Ο αθλητισμός θα είναι μέσο για αυτό και να παρακινήσει τον κόσμο να πάρει μέτρα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρωτοβουλία της ΕΠΟ και θέλω να συμπαρασταθώ στην προσπάθειά της».

Ο Ρομπέρτο δήλωσε: «Όπως είπε και ο προπονητής συμφωνώ πως είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Είμαστε όλοι ενωμένοι κατά της σχολικής και μη βίας. Όσο είμαστε ενωμένοι μπορούμε να το πολεμήσουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρωτοβουλία».

Ο Λουτσέσκου υποστήριξε: «Είναι φανταστική ιδέα να υποστηρίζεις αυτά τα παιδιά. Ο καθένας πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω ώστε να σταματήσουμε τέτοιες ενέργειες. Όλοι μας πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε τέτοιες μάχες. Θέλω να συγχαρώ την ομοσπονδία».

Τέλος ο Μέγερι

Μετά από πέντα χρόνια παρουσία στον Ολυμπιακό, ο Μπάλας Μέγερι αποτελεί παρελθόν. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του για το γεγονός ότι την Παρασκευή πέρασε για τελευταία φορά την πόρτα στου Ρέντη:

«Στα πέντε μου χρόνια στον Ολυμπιακό έχω πάει στου Ρέντη χιλιάδες φορές, αλλά σήμερα ήρθα για τελευταία φορά. Έπρεπε να αποχαιρετήσω τους φίλους μου. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Οι φίλοι πάντα παραμένουν φίλοι. Αντίο Ρέντη!», έγραψε στο Instagram ο Μέγερι.