Μπορεί η Φενέρμπαχτσε να βιάστηκε να διαψεύσει τα τουρκικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συμφωνία της ομάδας με τον Κώστα Σλούκα, αλλά είναι δεδομένο ότι αρκετές ομάδες στην Ευρώπη καλοβλέπουν την περίπτωση του διεθνούς γκαρντ των Ερυθρολεύκων.

Είναι βέβαια στο χέρι του Ολυμπιακού να μην αποτελέσει καν μήλον της Εριδος στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι ο 25χρονος άσος.

«Είμαι γηγενής Ολυμπιακός» είπε μεταξύ άλλων στο αεροπλάνο της επιστροφής ο Κώστας Σλούκας και σε αυτή τη φράση του μπορεί να πατήσει η διοίκηση των Πειραιωτών για να κλείσει το νέο συμβόλαιο με τον παίκτη.

Αυτή τη στιγμή η σκέψη και των δύο πλευρών είναι αποκλειστικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και λογικά η συζήτηση θα γίνει μετά το τέλος, αν και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι τα τελευταία χρόνια έχουν συνηθίσει σε πρόωρες εκπλήξεις (περίπτωση Μάντζαρη).

«Δεν είναι το οικονομικό ο πρώτος παράγοντας. Πιο πάνω μπαίνει ο ρόλος που θα έχω στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη. Εγώ είμαι γηγενής και τον αγαπώ. Είμαι επτά χρόνια εδώ και είμαι δεμένος με τους προέδρους, τους συμπαίκτες και τον κόσμο. Θέλω όμως πρώτα να γίνουν οι προαπαιτούμενες συζητήσεις. Το οικονομικό δεν είναι το βασικότερο κομμάτι. Περισσότερο θέλω να ξέρω τον ρόλο μου στην ομάδα τα επόμενα χρόνια» είπε με έμφαση ο Κώστας Σλούκας κατά την επιστροφή της ομάδας.

Μέχρι τώρα έχει αποδεχθεί τον ρόλο του, που ουσιαστικά έρχεται πίσω από τον Σπανούλη και είναι ο βασικότερος 6ος παίκτης, αν και πολλές φορές ξεκινά βασικός με τον Σπανούλη στη θέση «2».

Το ζητούμενο για τον Σλούκα δεν είναι να του εγγυηθούν ότι μόλις αποχωρήσει ο Σπανούλης θα γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Θέλει απλώς να δει έμπρακτα το ενδιαφέρον του συλλόγου, ότι υπολογίζεται στο κάδρο της ομάδας, να νιώσει μια σιγουριά. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα παίξει τον δικό του καθοριστικό ρόλο και αυτό –σε συνδυασμό με την προσέγγιση των προέδρων –είναι το ατού του Ολυμπιακού, καθώς στο οικονομικό πολύ δύσκολα θα μπορεί να φτάσει τους Τούρκους (ή όποιους άλλους) όταν η προσφορά γίνει πραγματικά και όχι φιλολογικά.