Για όλους και για όλα μίλησε ο Τζόρντι Μπερτομέου, πρόεδρος της Ευρωλίγκα στο καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει σε δημοσιογράφους την ημέρα του τελικού του φάιναλ φορ. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στο πρόστιμο του Ολυμπιακού, στη διαμάχη με τη Fiba και τις wild cards της επόμενης χρονιάς.

«Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος λειτούργησε πέρα από τους κανονισμούς. Ο Παναθηναϊκός δεν φταίει για το τι κάνει ένας άνθρωπος. Εχει τη δύναμη και την εξουσία για να το κάνει. Δεν μπορούμε λοιπόν, να τιμωρήσουμε χιλιάδες φιλάθλους για έναν άνθρωπο. Η νομική διαδικασία κατά του Γιαννακόπουλου έχει ξεκινήσει. Οι δικηγόροι ετοιμάζουν τη δίκη σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία για να τιμωρηθεί εκτός των αθλητικών νόμων για όσα έκανε. Και φυσικά είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Είναι χωρίς αμφιβολία ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Το ξέρω ότι είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Ολοι γνωρίζουν ότι είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού» είπε και συνέχισε για την περίπτωση του Ολυμπιακού και το πρόστιμο με το οποίο τιμωρήθηκε:

«Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ελέγξει τους φιλάθλους του».

Για τη διαμάχη με τη Fiba τόνισε: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τη Fiba. Ζήτησε χρήματα από το 2012, αλλά εκείνη πρώτη έσπασε το συμβόλαιο μας, όταν αποφάσισε να τοποθετήσει αγώνες εθνικών ομάδων σε ημερομηνίες πέρα από τις συμφωνημένες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα λοιπόν, είναι η μη τήρηση της συμφωνίας μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Στείλαμε μια επιστολή όπου αναφέραμε ότι είμαστε σύμφωνοι με παιχνίδια εθνικών ομάδων τον Σεπτέμβριο, αλλά όχι τον Νοέμβριο. Οι εθνικές λίγκες έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτή την αλλαγή στο καλεντάρι.

Τίποτα δεν είναι αλήθεια σχετικά με τις επαφές της Fiba με το ΝΒΑ και τα 150 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ. Εμείς έχουμε επαφές με το ΝΒΑ και ξέρουμε ότι δεν είναι αλήθεια. Το Φάιναλ Φορ προμοτάρει το μπάσκετ περισσότερο από το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο είναι η πιο επικερδής διοργάνωση της Fiba. Η Ευρωλίγκα είναι πιο επικερδής από το ΝΒΑ. Οι ομάδες αποφασίζουν και όχι οι ομοσπονδίες και οι λίγκες. Οπως έκαναν το 2000. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πλάνα, πιέσεις και απειλές της Fiba, αλλά τι θα γίνει; Θα αποκλειστούν 14 χώρες από το Ευρωμπάσκετ;

Αν έχει κάποιος 150 εκατομμύρια ευρώ να δώσει στις ομάδες, θα πω σε όλες τις ομάδες να φύγουν αμέσως και να τα πάρουν. Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Και φυσικά δεν μιλάμε για ένα χρόνο. Ξέρουμε την αγορά.

Για τα επόμενα φάιναλ φορ ανέφερε: «Δεν θα γίνει στη Μόσχα το Φάιναλ Φορ του 2017. Το Βελιγράδι είναι μια πόλη που μας ενδιαφέρει. Εχω μιλήσει με τις εκεί αρχές. Το Κάουνας είναι επίσης μια επιλογή. Η Βιτόρια ζητάει εδώ και πολλά χρόνια το Φάιναλ Φορ, αλλά είναι μικρή πόλη και δεν μας βολεύει. Θέλουμε να ανοίξουμε και άλλες αγορές».

Τέλος μίλησε και για την πιθανότητα διεξαγωγής Σούπερ Καπ μεταξύ νικητή Ευρωλίγκας και Eurocup: «Είναι στα πλάνα μας. Ψάχνουμε ημερομηνίες και σταθερό γήπεδο για να διεξάγεται μονίμως εκεί».