«Παίζω το καλύτερο και πιο ώριμο μπάσκετ της καριέρας μου, συνεπώς θα μπορούσα να πω ότι είναι και η καλύτερη χρονιά μου. Ομως αυτή δεν έχει τελειώσει και τα καλά ξεκινάνε τώρα για μας. Θέλω να συνδυαστεί με τίτλους».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης, που για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της χρονιάς στην Ευρωλίγκα, μιλώντας στα «ΝΕΑ» λίγες ημέρες πριν η ομάδα του αναχωρήσει για τη Μαδρίτη προκειμένου να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι παίζει το καλύτερο μπάσκετ, αλλά και να αποκαλύψει την τελευταία κουβέντα που θα πει στους συμπαίκτες του πριν βγουν στο γήπεδο στη Μαδρίτη.
«Από μικρός παίζω στην εθνική ομάδα, από την οποία έχω λείψει μόνο λόγω τραυματισμού. Πέρυσι ήταν αδύνατον να βοηθήσω ακριβώς για αυτόν τον λόγο και προσπάθησα τουλάχιστον να το εκμεταλλευτώ και να προετοιμάσω καλύτερα τον εαυτό μου. Το γεγονός ότι έπειτα από πολλά χρόνια έμεινα περισσότερο χρόνο μαζί με την οικογένειά μου με βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά, με ωφέλησε.

Γενικά η οικογένειά μου αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμή μου και από τότε που τη δημιούργησα μου έδωσε φτερά. Πριν φύγω για ένα μεγάλο παιχνίδι ή τουρνουά, το χαμόγελο των γιων μου, μια κουβέντα τους, είναι το καλύτερο που μπορώ να πάρω μαζί μου. Το μόνο που θέλουν όταν φεύγω από το σπίτι για ταξίδι είναι να γυρίσω γρήγορα» λέει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος στέκεται ιδιαίτερα στη νίκη στη Βαρκελώνη που έσπασε το πλεονέκτημα έδρας της Μπαρτσελόνα.

«Είναι το κορυφαίο παιχνίδι που έχουμε κάνει όσα χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα. Δεν θυμάμαι ποτέ τόσο ολοκληρωτικό παιχνίδι για 40 λεπτά, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα φτιαγμένη για να πάρει το Ευρωπαϊκό. Βγάλαμε τον αθλητικό μας εγωισμό σε αυτό το παιχνίδι. Γενικότερα όμως ο τρόπος με τον οποίο φτάσαμε φέτος στο φάιναλ φορ ήταν εκπληκτικός.

Αν και είχαμε ατυχίες με πολλούς τραυματισμούς καταφέραμε να έχουμε εξαιρετική πορεία στο τοπ 16, αλλά και να αφήσουμε εκτός μια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ» τονίζει με έμφαση ο αρχηγός, που παραδέχεται και το μεγαλύτερο λάθος του: «Αναγνωρίζω το λάθος μου, που έπαιξα με τη Φενέρ αν και ήμουν τραυματίας.

Δεν έπρεπε να το κάνω και έβαλα σε κίνδυνο τον εαυτό μου και την ομάδα, απλώς γιατί υπερίσχυσε η έντονη επιθυμία να μην αφήσω τους συμπαίκτες μου σε ένα τόσο δύσκολο σημείο και έπειτα από μια εξαιρετική πορεία που είχαμε κάνει και στο τοπ 16. Αν αποκλειόμασταν δεν θα συγχωρούσα τον εαυτό μου, ενώ ευτυχώς δεν έπαθα μεγαλύτερη ζημιά» λέει ο Kill Bill.

ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Αποκαλύπτει μάλιστα την τελευταία ατάκα που θα πει στους συμπαίκτες του ως ο αρχηγός στα αποδυτήρια, λίγο πριν βγουν στο παρκέ για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Πάμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε όλο τον χρόνο και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Σκεφτείτε ότι ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε σε ένα φάιναλ φορ».