Τα παλιά χρόνια οι ευγενείς της εποχής μονομαχούσαν για την τιμή μιας γυναίκας. Αν μη τι άλλο οι δύο κυρίες της ελληνικής σκοποβολής, η γυναίκα-θρύλος Αγη Κασούμη και το νέο ταλέντο του αθλήματος Αννα Κορακάκη, προτιμούν να μάχονται οι ίδιες για την τιμή τους, καθώς είναι εξαιρετικές σκοπεύτριες. Ως κορίτσια του μπαμπά, ακολούθησαν το άθλημα του πατέρα τους και δεν αστόχησαν.

Οι κανόνες ευγενείας λένε ότι δεν ρωτάς ποτέ την ηλικία μιας κυρίας, αλλά την Αγαθή (Αγη) Κασούμη μάλλον θα τη χαρακτηρίζαμε αιώνια έφηβη, ακόμη και σήμερα που ετοιμάζεται να πατήσει τα 50. Το παρουσιαστικό της θυμίζει πράγματι έφηβη, ενώ πριν από λίγες ημέρες, στο σκοπευτήριο της Μαλακάσας, έγραψε ιστορία κατακτώντας για 37η χρονιά(!) το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο σπορ πιστόλι, διεκδικώντας δικαίως θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Αλλωστε ήδη έχει ξεπεράσει συνολικά (σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες) τις 50 πανελλήνιες νίκες στην πλούσια καριέρα της, στην οποία έχουν φυσικά περίοπτη θέση οι έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004) με το ιδανικό φινάλε των ολυμπιακών κύκλων να ολοκληρώνεται στην πρωτεύουσα της πατρίδας της, στην Αθήνα το 2004. Ενα ρεκόρ μοναδικό, που μόνο ο ιστιοπλόος Τάσος Μπουντούρης κατέχει στους άνδρες.

Παράλληλα, στην πλούσια συλλογή της όλα αυτά τα χρόνια έχει και έξι μετάλλια (1 χρυσό, 2 ασημένια, 3 χάλκινα) σε παγκόσμια πρωταθλήματα και δύο μετάλλια σε ευρωπαϊκά.

Ο πατέρας της Δημήτρης ήταν στρατιωτικός και έτσι η Αγη από μικρή είχε συνηθίσει στις αλλαγές πόλεων. Οταν είχε βρεθεί με την οικογένειά της στον Εβρο, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, την εποχή των γεγονότων στην Κύπρο, η Αγη είδε τη μητέρα της να τους δίνει θάρρος και σιγουριά (όταν έλειπε ο πατέρας) καθώς ήξερε να χειρίζεται και αυτή όπλο, και αυτό την έκανε πιο θαρραλέα.

Ο αδελφός της Νίκος, σκοπευτής και αυτός, ήταν για κάποιο διάστημα προπονητής της, ενώ μαζί με τον πατέρα τους έτυχε ένα φεγγάρι να αποτελούν ταυτόχρονα όλοι μέλη της εθνικής ομάδας.

Η 19χρονη Αννα Κορακάκη έμαθε επίσης χάρη στον αστυνομικό πατέρα της (και προπονητή της) Αναστάσιο να σκοπεύει ενώ και ο μικρότερος αδελφός της Διονύσης είναι σκοπευτής. Στη Δράμα, στο πατρικό τους, έχουν διαμορφώσει έναν ειδικό χώρο στο σπίτι τους για να προπονούνται, όταν δεν μπορούν να το κάνουν στο γήπεδο της πόλης λόγω καιρικών συνθηκών.

Στη Μόσχα το 2014 πήρε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία νεανίδων και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (4η). Το μεγάλο της όνειρο είναι οι Ολυμπιακοί του Ρίο, την πρόκριση στους οποίους λίγο έλειψε να εξασφαλίσει πριν από λίγες ημέρες, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κορέας. Εμεινε εκτός βάθρου για 0,1 βαθμό χάνοντας και την πρόκριση. Θα έχει όμως κι άλλες ευκαιρίες.