Ο Νόιερ ήθελε να δείξει στον Μέσι «ποιος είναι το αφεντικό στο γήπεδο». Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν πρέπει να μετάνιωσε για αυτό που είπε, καθώς ο αργεντινός άσος είχε τον πρώτο και κυρίως, τον τελευταίο λόγο. Με δύο γκολ και μία ασίστ (στον Νεϊμάρ) για το τρίτο, ο Μέσι οδήγησε την Μπαρτσελόνα στον θρίαμβο επί της Μπάγερν με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όλα αυτά, στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα. Μέχρι το 77′ (το πρώτο γκολ του Μέσι) κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Νόιερ…

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, στην επιστροφή του στο Καμπ Νου αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, αλλά τα «δικά του» παιδιά τον πλήγωσαν στο τέλος. H Μπαρτσελόνα είναι πλέον με το ένα πόδι στον τελικό του Βερολίνου.

Το παιχνίδι άρχισε με καταπληκτικό ρυθμό. Η Μπαρτσελόνα πίεζε ψηλά , προσπαθώντας να δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη της γερμανικής ομάδας.

Ο Μάνουελ Νόιερ σταμάτησε σε τετ-α-τετ δύο φορές τους παίκτες των γηπεδούχων. Πρώτα στο 12’ όταν απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Λουίς Σουάρες και στη συνέχεια, στο 39’, όταν πάλι με το πόδι έδιωξε τη μπάλα στο σουτ του Ντάνι Αλβες.

Νωρίτερα (15’), η Μπαρτσελόνα είχε άλλη μία εξαιρετική ευκαιρία. Ο Σουάρες έκανε την παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Νεϊμάρ σούταρε από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Ραφίνια και πέρασε κόρνερ.

Στην καλύτερη στιγμή της Μπάγερν στο α’ μέρος (18’), ο Τόμας Μίλερ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λεβαντόφσκι έκανε την προβολή, αλλά δεν πρόλαβε τη μπάλα.

Αλλά και στο β’ μέρος, ο Νόιερ προσπάθησε να κρατήσει το σκορ στο μηδέν. Στο 57’ εξουδετέρωσε σουτ του Μέσι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα «διάβασε» τη φάση βγήκε μακριά από την εστία του για να διώξει τη μπάλα μπροστά από τον Νεϊμάρ.

Μία ακόμα καλή φάση για τους «Μπλαουγκράνα», έγινε στο 64’, αλλά ο Νεϊμάρ σούταρε άουτ από καλή θέση.

Αυτός που νίκησε τον Νόιερ ήταν τελικά ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πήρε τη μπάλα από τον Ντάνι Αλβες σούταρε έξω από την περιοχή και άνοιξε το σκορ (77’). Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο αργεντινός άσος «ξαναχτύπησε» για το 2-0. Πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή. Μπήκε μέσα, ντρίπλαρε τον Μπόατενγκ που έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο χορτάρι και «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από τον Νόιερ.

Στο 84’ η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ. Ο Σουάρες έφυγε και πάλι μόνος, αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο Μέσι θυμήθηκε ότι δεν είχε δώσει ασίστ. Πάσαρε στον κενό χώρο στον Νεϊμάρ ο οποίος σκόραρε για το τελικό 3-0.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μαστσεράνο (89’ Μπαρτρά), Ντάνι Άλβες, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (82’ Τσάβι), Ινιέστα (87’ Ραφίνια), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπενάτια, Μπερνάτ, Ραφίνια, Λαμ, Αλόνσο, Σβαϊνστάιγκερ, Αλκάνταρα, Μίλερ (78’ Γκέτσε), Λεβαντόφσκι