Αργά το απόγευμα της Τετάρτης εγκρίθηκε επί αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής το αθλητικό νομοσχέδιο και απομένει η διαδικασία της κατ’ άρθρων ψήφισής του.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τα «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετα «όχι» ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ΧΑ, ενώ «παρών» επέλεξε το ΚΚΕ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διευκρίνισε ότι η διαφωνία της έγκειται κυρίως στο άρθρο 5 (αναφορικά με τη σύνθεση των πειθαρχικών επιτροπών) και στο άρθρο 15 (για τον προσδιορισμό του αυτοδιοίκητου).

Μάλιστα, ο Κώστας Κουκοδήμος ήταν κάθετα αντίθετος στη στελέχωση των πειθαρχικών της ΕΠΟ με τακτικούς δικαστές.

Επίσης, το ΚΚΕ αντιδρά στους τακτικούς δικαστές, θεωρώντας πως αυτό δίνει πολλές αρμοδιότητες στην ΕΠΟ και γι’ αυτό δεν υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τη συζήτηση επί των άρθρων.

Νέα προειδοποίηση της UEFA

Εν τω μεταξύ, νέα προειδοποιητική επιστολή απέστειλε η UEFA προς την ΕΠΟ και τον Σταύρο Κοντονή.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζιάνι Ινφαντίνο, επισημαίνεται η ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων, καθώς οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά καθίσταται σαφές ότι θα επιφέρει κυρώσεις.

Ο Ινφαντίνο επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έμεινε έκπληκτη με τις νέες αλλαγές που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πλευρά του υφυπουργού.

Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζει ότι αν δεν τηρηθούν απαρέγκλιτα οι όροι που έχουν τεθεί θα υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις και προσθέτει ότι όλα αυτά είναι θέματα που διευκρινίστηκαν στη συνάντηση με τον κ. Κοντονή στη Γενεύη, στις 4 Μαΐου.