Για δεύτερη διαδοχική σεζόν, οι προπονητές των ομάδων της Ευρωλίγκας επέλεξαν τον Μπράιαντ Ντάνστον για να του απονεμηθεί το βραβείο του καλύτερου αμυντικού. Ο σέντερ του Ολυμπιακού έγινε έτσι ο μόνος παίκτης εκτός του Δημήτρη Διαμαντίδη που ψηφίζεται καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης για περισσότερες από μία φορές.

Στη σχετική ψηφοφορία των προπονητών της Ευρωλίγκας, τον Ντάνστον ακολούθησαν οι Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ Ούλκερ), Ντοντέι Ντρέιπερ (Αναντολού Εφές), Μπραντ Όλεσον (Μπαρτσελόνα) και Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης).

Ο Ντάνστον ήταν πέμπτος στην εφετινή Ευρωλίγκα με 1,1 κοψίματα ανά αγώνα, ενώ «αλλοίωσε» τουλάχιστον ένα σουτ σε όλα εκτός από έξι παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ήταν επίσης ένας από τους μόλις τρεις παίκτες (σ.σ. οι άλλοι δύο ήταν ο Μπράιαν Ραντλ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Γιάν Βέσελι της Φενερμπαχτσέ Ούλκερ) με περισσότερα από 20 κοψίματα και 20 κλεψίματα στη διάρκεια της σεζόν.

Ο Ντάνστον ξεκίνησε βασικός σε 23 παιχνίδια και ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στα κοψίματα (1,1 ανά αγώνα), ενώ ήταν επίσης δεύτερος από τους «ερυθρολεύκους» στα κλεψίματα (0,8 ανά παιχνίδι) και τρίτος στα ριμπάουντ (4,5 ανά αγώνα), μολονότι ήταν μόλις έκτος στα λεπτά συμμετοχής από τους Πειραιώτες (19:29).

Με τη συμβολή και του Ντάνστον, ο Ολυμπιακός περιόρισε τους αντιπάλους του σε 71.2 πόντους και 14.6 ασίστ ανά αγώνα, ενώ οι Πειραιώτες ήταν οι καλύτεροι μεταξύ των ομάδων που πέρασαν την κανονική περίοδο, καθώς κράτησε τις αντίπαλες ομάδες σε ποσοστό ευστοχίας 45,7% στα δίποντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο μοναδικό παιχνίδι που έχασε την τρέχουσα σεζόν ο Ντάνστον, αυτό με τη Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία για την κανονική περίοδο, ο Ολυμπιακός δέχθηκε περισσότερους πόντους (79), ενώ η αντίπαλός του είχε καλύτερο ποσοστό στα δίποντα (52,8%) και περισσότερα ριμπάουντ (37) από τον μέσο όρο των Πειραιωτών στη σεζόν.

Εκτός από τον πρώην παίκτη του Άρη και των Μπνέι Χασαρόν, Χάποελ Χολόν και Βαρέζε, το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της Ευρωλίγκας έχουν κερδίσει στο παρελθόν δύο παίκτες του Παναθηναϊκού και δύο παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: για λογαριασμό του «τριφυλλιού» οι Δημήτρης Διαμαντίδης (2005-09, 2011) και Στεφάν Λάσμε (2013) και για λογαριασμό της «ομάδας του στρατού» οι Βίκτορ Χριάπα (2010) και Αντρέι Κιριλένκο (2012).

Το βραβείο του καλύτερου αμυντικού θα απονεμηθεί στον Ντάνστον στις 14 Μαΐου στη διάρκεια της τελετής βράβευσης της Ευρωλίγκας, η οποία θα λάβει χώρα πριν από το φάιναλ φορ της Μαδρίτης (15-17/5).