Δύο άτομα κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Μάνι Πακιάο, του φιλιπινέζου πρωτοπυγμάχου που το περασμένο Σαββατοκύριακο έχασε στο Λας Βέγκας τον πολυδιαφημισμένο αγώνα για τον παγκόσμιο τίτλο στα ελαφρά βάρη από τον αμερικανό πρωταθλητή Φλόιντ Μεϊγουέδερ.

Οι δύο φίλαθλοι δήλωσαν «εξαπατημένοι», επειδή ο Πακιάο δεν ανέφερε κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων τον τραυματισμό που ισχυρίστηκε ότι είχε στον δεξιό ώμο.

Ούτως ή άλλως ο φιλιπινέζος πυγμάχος βρίσκεται αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη από την Αθλητική Επιτροπή της Νεβάδα επειδή δεν δήλωσε τον τραυματισμό του την προηγουμένη του αγώνα. Ο Φραντσίσκο Αγκιλάρ, πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε πως και η εισαγγελία της Νεβάδα θα ερευνήσει γιατί ο Φιλιπινέζος τσέκαρε το «όχι» στο ερώτημα αν έχει τραυματιστεί στον ώμο στο ερωτηματολόγιο που έλαβε πριν τον αγώνα.

Ο Μάνι Πακιάο εξηγεί στους δημοσιογράφους τον τραυματισμό του στη συν. Τύπου μετά τον αγώνα

Αυτός ο τραυματισμός του αντιπάλου του προκάλεσε και ανατροπή στα σχέδια του 38χρονου Μεϊγουέδερ, ο οποίος μετά τη νίκη του το Σάββατο είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από τα ρινγκ τον προσεχή Σεπτέμβριο. Τότε ο Μεϊγουέδερ αναμενόταν να δώσει τον τελευταίο αγώνα σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει το μυθικό 49-0 σε νίκες του σπουδαίου Ρόκι Μαρτσιάνο.

Σε δήλωσή του όμως στο ESPN ανέφερε ότι αφού όντως ο Πακιάο ήταν τραυματισμένος συμφωνεί για έναν επαναληπτικό αγώνα «έναν χρόνο αφού υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση».