Το ημερολόγιο έδειχνε Κυριακή 17 Ιουνίου 2001. Στα αποδυτήρια της Γιουβέντους, στην ανάπαυλα του αγώνα με την Αταλάντα για την τελευταία αγωνιστική της Serie A, είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο Τζιάνι Ανιέλι απέλυσε τον προπονητή της ομάδας Κάρλο Αντσελότι, παρά το γεγονός ότι η Βέκια Σινιόρα είχε πιθανότητες να κατακτήσει το Σκουντέτο τα τελευταία 45 αγωνιστικά λεπτά.

«Πρόκειται για έναν σύλλογο που ποτέ δεν με αγάπησε», έγραψε αργότερα ο Καρλέτο στην αυτοβιογραφία του. Την επομένη του επίμαχου αγώνα ζήτησε να συναντηθεί με το μεγάλο αφεντικό της Γιούβε, τον Τζιάνι Ανιέλι, για να του ζητήσει να τον στηρίξει και να διαψεύσει τις φήμες: «Είσαι καλός άνθρωπος, Κάρλο. Να θυμάσαι ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή» του είπε ο Αβοκάτο. Λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε την απόλυσή του.

Οι σχέσεις του Αντσελότι με τους Τιφόζι της Γιούβε δεν ήταν ποτέ καλές. Σχεδόν μόνιμα υπήρχε ένα πανό στο Ντέλε Αλπι που έγραφε: «Ενα γουρούνι δεν μπορεί να προπονεί». Οταν το 2003 κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ ως προπονητής πλέον της Μίλαν, νικώντας στον τελικό του Μάντσεστερ τη Γιουβέντους, απάντησε επιτέλους στους Τιφόζι: «Το σύνθημά τους έδειχνε έλλειψη σεβασμού στα γουρούνια».

Τη διετία 1999-2001 που ο Αντσελότι ήταν προπονητής στη Γιουβέντους, με την οποία δεν κατέκτησε τίτλο, στην ομάδα υπήρχαν δύο μεγάλες φίρμες, ο Ζιντάν και ο Ντελ Πιέρο, τους οποίους λάτρευε ο Ανιέλι και κάθε φορά που κατέβαινε στα αποδυτήρια μιλούσε μόνο σε αυτούς.

«Η Γιουβέντους ήταν πολύ γκλάμορους, είχε δύο αστέρια που ξεπερνούσαν το δικό μου λαϊφστάιλ. Ημασταν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Εγώ ήμουν ένα χωριατόπαιδο και οι άλλοι είχαν μάθει να μένουν μόνο σε σουίτες. Ενα ρολόι Σγουότς και ένα Ρόλεξ. Πλαστικό εναντίον χρυσού».

Το «πλαστικό» έγινε τελικά «χρυσός» και το «χρυσό» προσπαθεί να πετάξει από πάνω του τη λάσπη για να λάμψει ξανά. Ο Αντσελότι επιστρέφει στο Τορίνο ως ηγέτης της πλουσιότερης ομάδας του κόσμου και κατόχου του Τσάμπιονς Λιγκ, της Ρεάλ Μαδρίτης, για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΙΡΛΟ. Το σημαντικότερο όπλο της Βέκια Σινιόρα στον αποψινό αγώνα, ο Αντρέα Πίρλο, είναι δικό του δημιούργημα. Οι δύο άνδρες αφίχθησαν στη Μίλαν με διαφορά τεσσάρων μηνών. Πρώτος έφτασε ο Πίρλο, το καλοκαίρι του 2001, και τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου ακολούθησε ο Αντσελότι.

«Είναι σαν να συναντώ ξανά τον πατέρα μου. Μου άλλαξε την καριέρα μου, με έβαλε να αγωνίζομαι μπροστά από την άμυνα. Εχουμε μοιραστεί ανεπανάληπτες στιγμές» δήλωσε στην «Γκαζέτα ντέλο Σπορτ» ο μαέστρος της Γιούβε. Ταυτόχρονα προανήγγειλε την αποχώρησή του από το Τορίνο στην περίπτωση που οι Μπιανκονέρι κατακτήσουν τον τίτλο. «Θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσω την καριέρα μου στη Γιούβε. Το αμερικανικό πρωτάθλημα θα ήταν μια καλή ιδέα για να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο» υπογράμμισε.

Ο τυχερός κυβερνήτης

Τον κυβερνήτη των μεγάλωννικών, τον Μπονέδ, ζήτησεη Ρεάλ Μαδρίτης για το χθεσινό ταξίδι της στο Τορίνο. Με τον Μπονέδ οι Μερένχες έφεραν πέρυσι το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λισαβόνα.

Χωρίς Μπενζεμά

Ο Καρίμ Μπενζεμά αποκλείστηκε από την αποστολή της Ρεάλκαθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμούστο γόνατο, που αποκόμισε από

το πρώτο παιχνίδι με την Ατλέτικο.