Τσουνάμι συζητήσεων σήκωσε η απόλυση του Ιβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό. Μετά τον Πεδουλάκη, άλλος ένας τεχνικός δεν στεριώνει στον πράσινο πάγκο και αυτό σημαίνει πολλά για το πώς πορεύεται η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Η ευθύνη, λοιπόν, ανήκει στον κόουτς ή σε αυτόν που τρέχει το τμήμα; Ναι μεν οι εποχές κρίσης επέβαλλαν αναθεώρηση των δεδομένων, ωστόσο ο ΠΑΟ γέμισε με παίκτες χαμηλότερου βεληνεκούς σε σύγκριση με το παρελθόν. Και ασφαλώς δύσκολα στέκονταν στον αστερισμό της Ευρωλίγκας χωρίς τη συνδρομή έμπειρων άσων. Ο Ιβάνοβιτς λοιπόν, εκτός από τις όποιες ικανότητές του, δεν είχε τα καλύτερα δυνατά χαρτιά στη διάθεσή του, ενώ οι νεαροί παίκτες που μαζεύτηκαν στο ΟΑΚΑ αποτελούν επένδυση για το μέλλον, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούν να θεωρηθούν έτοιμοι να βγάλουν τώρα το φίδι από την τρύπα. Συμπέρασμα: το τιμόνι πρέπει να στρίψει αρκετά. Αν θέλουν ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει ξανά ελκυστικό πρόσωπο. Σε όλα τα επίπεδα.

Ευσεβείς πόθοι

Είπε –μεταξύ άλλων –ο πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος ότι η συμφωνία για επέκταση του τηλεοπτικού συμβολαίου αποτελεί ελπίδα για πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν θα φέρουμε 100% αντίρρηση, καθόσον το χρήμα «μιλάει» και δίνει δύναμη στις ομάδες. Ας γνωρίζει ο πρόεδρος, πάντως, ότι εκτός από τα ευρώ η διοργάνωση χρειάζεται αξιοπιστία, όρους διαφανείς, ομάδες υγιείς, στελέχη που νοιάζονται για την πρόοδο και έχουν όραμα. Για όλα αυτά τι έχει να πει;

Ναυάγιο στην Κρήτη

Εχουμε αναφερθεί πολλάκις στο ότι οι ομάδες της Κρήτης βυθίστηκαν αύτανδρες στο πέλαγος. Το Ηράκλειο, ως γνωστόν, δεν θα έχει εκπρόσωπο στη μεγάλη Λίγκα. Υπάρχει, ωστόσο, συνέχεια άκρως ενδιαφέρουσα: αν δούμε ότι υποβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική Ηρόδοτος και Γιούχτας, συμπεραίνουμε ότι συνολικά τέσσερις ομάδες αποχαιρέτησαν κατηγορία! Ισως μάλιστα ο αριθμός μεγαλώσει, με δεδομένο ότι η Επισκοπή Ρεθύμνου έχει μπόλικη αγωνία στα μπαράζ της Football League, ενώ ο Πλατανιάς θέλει πάση θυσία τουλάχιστον έναν βαθμό απέναντι στον Ολυμπιακό για να μην μπλέξει σε σενάριο τριπλής ισοβαθμίας. Την τιμή του κρητικού ποδοσφαίρου προφανώς θα σώσει ο Κισσαμικός που από τη Γ’ πάει στη Football League. Οπως και να ‘χει, πάντως, το πλήγμα για το νησί της Κρήτης θεωρείται σημαντικό.

Ενας θρύλος στην Εντατική

Ο Τζίμι Γκριβς είναι αναμφίβολα ένας από τους θρύλους του βρετανικού ποδοσφαίρου. Ο άγγλος πρώην στράικερ έφτασε τα 75 του χρόνια και ύστερα από εγκεφαλικό νοσηλεύεται στην Εντατική. Εχοντας πετύχει 44 γκολ σε 57 ματς με την Εθνική Αγγλίας ο Γκριβς ήταν προγραμματισμένο να μπει στο Hall of Fame της Τότεναμ στις 13 Μαΐου.

Η Μαδρίτη φλέγεται

Την επόμενη εβδομάδα τα μάτια όλης της (αθλητικής) Ευρώπης θα πέσουν στην ισπανική πρωτεύουσα. Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα τίθενται αντιμέτωπες την Κυριακή και το αποτέλεσμα του ντέρμπι πολλά μπορεί να ξεκαθαρίσει στην υπόθεση του τίτλου. Την ίδια ημέρα έχει οριστεί και ο τελικός της Ευρωλίγκας, έστω και κάποιες ώρες αργότερα. Να τονιστεί ότι έγινε προσπάθεια το ποδοσφαιρικό παιχνίδι να μετατεθεί, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές συνήθως όλοι παίζουν τις ίδιες ώρες με τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Μεγάλα λόγια

Μόλις πριν από λίγες ημέρες και μετά το 3-2 της Λάρισας στην Πάτρα, ο κόουτς της ΑΕΛ Σούλης Παπαδόπουλος είχε πει ότι η ομάδα του κυνηγά στη βαθμολογία την ΑΕΚ. Χθες, ήρθε η εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα και τα όνειρα για άνοδο σβήνουν. Τα πολλά λόγια δεν κάνουν καλό.

Κόντρα

Τη δικαστική οδό φαίνεται ότι παίρνει η διαμάχη Ατρομήτου – Φύσσα με αφορμή όσα έχει υποστηρίξει το στέλεχος του ΠΑΟ για το ματς Ολυμπιακού – Ατρομήτου, πως ο Σα Πίντο είχε δεχθεί παρεμβάσεις για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Με μήνυση απαντά ο κ. Σπανός και το τρίτο ημίχρονο ενόψει και play offs παίρνει φωτιά.

Μαραντόνα

Aκόμη και στα 55 του πουλά όνομα και φήμη. Εφτασε στην Ιορδανία και έλαβε μέρος σε ασιατικό ποδοσφαιρικό φόρουμ. Ενας πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου σε ρόλο γυρολόγου.