Ο νόμος του Αραβίδη ήταν αυτός που επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ. Ο κορυφαίος επιθετικός της Ενωσης συνέχισε να σκοράρει (έφθασε τα 19 γκολ σε 31 επίσημες εμφανίσεις και τα 16 στη Β’ Εθνική, όντας πρώτος σκόρερ της κατηγορίας) και η ΑΕΚ διασκέδασε με το 3-0 επί της Παναχαϊκής την ήττα στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ από τον Ηρακλή. Δύο φορές βρήκε δίχτυα ο killer της Ενωσης κι όμως, σε μία ακόμα δική του βραδιά (αναδειχθείς μάλιστα πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα), σκέφτηκε την αλήθεια και μόνο αυτήν εξέφρασε: «Ηταν μια μέτρια έως κακή εμφάνιση και για εμάς ήταν πλήγμα η απουσία του κόσμου, καθώς μας δίνει τεράστια ώθηση. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και τι είμαστε ικανοί να παρουσιάσουμε στα γήπεδα».

Πράγματι η Ενωση πραγματοποίησε κάκιστη απόδοση. Ο Αραβίδης την έβαλε μπροστά στο σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 4′ και ήταν ο ίδιος που σκοράροντας στο 68′ έκοψε τον αέρα της πατρινής ομάδας που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες για να ανατρέψει το σκορ. Στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα η ΑΕΚ κυριάρχησε και με καταπληκτικό γκολ (σουτ εκτός περιοχής στο «παράθυρο» της αντίπαλης εστίας) του Μιχάλη Μπακάκη έφθασε στο 3-0, που θα μπορούσε να είναι και πολύ πιο ευρύ καθώς στο μεσοδιάστημα απώλεσε 6-7 κλασικές ευκαιρίες.

«Θα χαρακτήριζα το πρώτο ημίχρονο, όπως και εκείνο με τον Ηρακλή, από μέτριο έως κακό. Από τύχη και την ικανότητα του Ανέστη δεν δεχθήκαμε κάποιο γκολ στα πρώτα 45λεπτά. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν κάπως καλύτεροι, κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα και το ματς τελείωσε στο 3-0. Δεν έχει όμως τελειώσει τίποτε ακόμα για την άνοδο. Θα πρέπει να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο» τόνισε ο προπονητής της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του τερματοφύλακα της ομάδας στο να μη βρει δίχτυα η εξαιρετική Παναχαϊκή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ: ΑΕΚ – Παναχαϊκή 3-0, Λάρισα – Απόλλων Σμύρνης 0-1, Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής 0-1.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 13, Ηρακλής 13, Απόλλων Σμύρνης 4, Λάρισα 3, Ολυμπιακός Βόλου 1, Παναχαϊκή 0.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής: ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης, Ολυμπιακός Βόλου – Λάρισα, Ηρακλής – Παναχαϊκή.