Φιέστα στο Γ. Καραϊσκάκης με την απονομή του τροπαίου στον πρωταθλητή Ολυμπιακό για την κατάκτηση του 42ου τίτλου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη. Οι Ερυθρόλευκοι θριάμβευσαν επί της της Καλλονής με σκορ 5-0 και αποζημίωσαν τους φιλάθλους τους οι οποίοι κατέκλυσαν το φαληρικό γήπεδο. Οι φίλοι των πρωταθλητών αποθέωσαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου την πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Ολυμπιακού στο πόλο γυναικών και την γυναικεία ομάδα βόλεϊ που κατέκτησε το νταμπλ και παράλληλα τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο. Οι αθλήτριες των Ερυθρολεύκων έκαναν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους φίλους της ομάδας τους.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού καταφέρθηκαν εναντίον του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Ολυμπιακός από την αρχή επέβαλε το ρυθμό του παιχνιδιού του και η Καλλονή δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν δύο γκολ στο α΄ ημίχρονο και έφεραν το ματς στα μέτρα τους. Ο δραστήριος Βραζιλιάνος Σαλίνο που αγωνίστηκε στη θέση του αριστερού μπακ έβγαλε σέντρα στον Μπενίτες. Ο παραγουανός επιθετικός έκανε κοντρόλ με το στήθος και με γυριστό σουτ πάνω στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άλεξιτς :1-0 (13΄). Ο Φορτούνης που πήρε τη θέση του τραυματία Ελαμπντελαουί με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το 2-0, ύστερα από κάθετη πάσα του Μιλιβόγεβιτς (39΄).

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου προσπάθησε να απειλήσει τον Ρομπέρτο με τον Μανούσο με μακρινό σουτ, όμως δεν βρήκε στόχο (45΄).

Τη θέση του Ελαμπεντελαουί κάλυψε ο Ντοσεβί. Στο β΄ ημίχρονο ο Περέιρα έκανε εσωτερικές αλλαγές. Πέρασε στη δεξιά πλευρά της άμυνας τον Σαλίνο, στην αριστερή τον Σιόβα και γύρισε στο κέντρο της άμυνας τον Μιλιβόγεβιτς παρτενέρ του Αυλωνίτη.

Ο Τσόρι Ντομίνγκες ανέβασε το δείκτη του σκορ (3-0) με συρτό σουτ με το αριστερό (57’) και στη συνέχεια ο Περέιρα έδωσε την ευκαιρία στους Ντουρμάζ (61΄), Φουστέρ (69΄) να παίξουν στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο Κώστας Μήτρογλου κρατούσε γα γκολ για το τέλος! Στο 80΄ πήρε τη μπάλα από τον Μπενίτες (έπεσε στο τερέν), μπήκε μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και αφού εκτόπισε τον Αντέγιο έχασε την ισορροπία του βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο έπιασε σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα(4-0). Πέντε λεπτά αργότερα ο Τσιαμπούρης ανέτρεψε τον Ντουρμάζ και ο διαιτητής Κύζας (Δράμας) έδωσε το πέναλτι. Ο Μήτρογλου διαμόρφωσε το τελικό 5-0 κάτω από τις επευφημίες των φίλων του Ολυμπιακού.

Κίτρινη κάρτα: Στεβάνοβιτς, Άλβες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ( Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (34΄ λόγω τραυματισμού Φορτούνης), Σιόβας, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί (61΄ Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (69΄ Φουστέρ), Μπενίτες, Μήτρογλου.

ΚΑΛΛΟΝΗ(Βαγγέλης Βλάχος): Άλεξιτς, Τσιαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέγιο,Γιορέντε, Κεϊτά (60΄ Λεοζίνιο), Αλβες, Στεβάνοβιτς, Μανούσος, Μίνγκας (69΄ Αράς), Πετρόπουλος (53΄ Χουάνμα).

* Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη βραβεύτηκε από τον DEPUTY DIRECTOR της UNICEF για την προσφορά του στο έργο της.

*Στο γήπεδο βρέθηκαν μαζί ο Ερίκ Αμπιντάλ και ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιάννης Μανιάτης.