Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται (19.00, Novasports2) τον Ολυμπιακό με στόχο τη νίκη που θα ανατρέψει το 81-75 που έχουν ως προίκα οι Ερυθρόλευκοι από το ΣΕΦ.

Με μια νίκη λιγότερη, ο Παναθηναϊκός για να αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς πρέπει να νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων. Η σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκας, που είναι το πιο πρόσφατο δείγμα των δύο ομάδων, δημιούργησε εικόνα που εμφάνισε αγωνιστικά σημαντική διαφορά μεταξύ τους. Υπάρχουν όμως (τουλάχιστον) έξι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να πετύχει τον στόχο της.

1. Η δύναμη του ΟΑΚΑ. Η εξέδρα δίνει στον Παναθηναϊκό ώθηση, σε βαθμό που μπόρεσε να νικήσει, έστω μία φορά και στον πόντο (86-85), ακόμη και την ΤΣΣΚΑ.

2. Ο Ολυμπιακός πνευματικά είναι άδειος ύστερα από την επική πρόκρισή του εις βάρος της Μπαρτσελόνα.

3. Ο Παναθηναϊκός έχει πληγωμένο εγωισμό από τις συντριβές στην προημιτελική σειρά. Επομένως θα αγωνιστεί και για την αποκατάσταση του πρεστίζ του.

4. Οι Πράσινοι είναι πιο ξεκούραστοι σωματικά, καθώς στα ματς στα οποία ηττήθηκαν σαφώς και έχασαν λιγότερη ενέργεια από όση ξόδεψαν οι Ερυθρόλευκοι στα τέσσερα ματς.

5. Ο Ολυμπιακός, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, έχει στο μυαλό του την πρόκληση του φάιναλ φορ και της κατάκτησης της Ευρωλίγκας για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια!

6. Ο Παναθηναϊκός, αντιθέτως, δεν έχει να ελπίζει σε κάτι άλλο πέραν του πρωταθλήματος. Για να πολλαπλασιάσει τις ελπίδες του θέλει να αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας.

Ολα αυτά, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν αποτελούν αγωνιστικούς λόγους αλλά ψυχολογικούς. Αυτό όμως μπορεί να αρκεί, διότι τέτοια ματς σε μεγάλο βαθμό κρίνονται στην ψυχή, στο πάθος, στη μαχητικότητα.