Θετική είναι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία στο αίτημα του Ολυμπιακού για την αλλαγή ημερομηνίας του τελικού κυπέλλου Ελλάδας, γιατί συμπίπτει με τον τελικό του Final-4 της Ευρωλίγκα.

Η ομάδα μπάσκετ του Πειραιά προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και η προσοχή των φιλάθλων της θα είναι στραμμένη στα μέσα Μαΐου στη Μαδρίτη, όπου και θα διεξαχθεί η τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 15 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός για την Κυριακή το βράδυ (17/04). Την ίδια ημέρα έχει οριστεί και ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Γι’ αυτό τον λόγο η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα στην ομοσπονδία, σύμφωνα με το οποίο ζητά να αλλάξει ημέρα ο τελικός του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο (όπου θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή ή την Ξάνθη), κάτι που αναμένεται να να γίνει αποδεκτό.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «SportDay», η ΕΠΟ θα απαντήσει θετικά στους Πειραιώτες και πλέον υπάρχουν δύο σενάρια για την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Πρώτο, ο αγώνας να πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν (Σάββατο 16 Μαΐου), αλλά την ίδια μέρα υπάρχει ένα σχολικό πρωτάθλημα και ο αγώνας θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο μόνο αν εκείνοι οι αγώνες γίνουν το πρωί για να πραγματοποιηθεί το βράδυ ο τελικός.

Δεύτερο σενάριο να γίνει ο τελικός έξι μέρες μετά (Σάββατο 23 Μαΐου), που τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει και το πιο πιθανό. Πλέον, απομένει η επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και εντός της ημέρας.