Γκολ και θέαμα πρόσφεραν ο Πανιώνιος και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός με τελικό αποτέλεσμα 2-2 στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με τους Κολοβό (ανήκει στον Ολυμπιακό), Μπουμάλ, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη νίκη που θα τους εξασφάλιζε και μαθηματικά την παραμονή τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν μέσα δύο λεπτά με τους δύο πρώτους σκόρερ τους Μήτρογλου, Ντομίνγκες (έχουν σημειώσει από 14 γκολ) φέρνοντας το ματς στα ίσα. Μάλιστα, η ομάδα του Περέιρα έχασε στα τελευταία λεπτά δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Φορτούνη (αστόχησε σε τετ-α-τετ), Μπενίτες (σουτ στο δοκάρι) για να πάρει το τρίποντο.

Ο Βίτορ Περέιρα πραγματοποίησε 9 αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τον Λεβαδειακό, θέλοντας να τσεκάρει παίκτες οι οποίοι βρίσκονται σε αξιολόγηση. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν φλύαροι και δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα στο α΄ ημίχρονο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ίδια ενδεκάδα, όπως στο μας με τον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με το σύστημα των αντεπιθέσεων και κατόρθωσαν να τρυπήσουν την άμυνα του Ολυμπιακού στο 25΄, όταν ο Μπακασέτας βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Μπουμπάλ. Ο μέσος του Πανιωνίου έδωσε γκολ στο πιάτο στον Κολοβό, ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Ο Πανιώνιος σημείωσε το δεύτερο γκολ στο 56΄ με τον Μπουμάλ, ύστερα από συνδυασμό των Φούντα, Κολοβού, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε μέσα σε δύο λεπτά! Η είσοδος του Ντομίνγκες έδωσε γρήγορο ρυθμό στους Ερυθρόλευκους. Επίσης ο Περέιρα χρησιμοποίησε τον Μπενίτες (58΄) στην επίθεση αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 και η πειραϊκή ομάδα μετέφερε το παιχνίδι στην εστία του Παπαδόπουλου. Στο 66΄ ο Ντομίνγκες τροφοδότησε τον Ελαμπντελαουί ο οποίος έβγαλε σέντρα και ο Μήτρογλου με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ του Πανιωνίου (2-1). Δύο λεπτά αργότερα (68΄) ο Τσόρι Ντομίνγκες πήρε τη μπάλα κάτω από τη σέντρα (προς την περιοχή του Ολυμπιακού) και με εκπληκτική κούρσα (άφησε πίσω τον Μητρόπουλο), αφού έφθασε σε θέση βολής (άδειασε τον στόπερ Χατζηισαϊα) , διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι Κυανέρυθροι κουράστηκαν στα τελευταία λεπτά και ήταν εμφανές ότι προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο τέλος τα κατάφεραν και ίσως ο βαθμός αποδειχτεί χρυσός στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ολυμπιακός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη και ο Πανιώνιος στάθηκε τυχερός. Ο Φορτούνης με προσποίηση απέφυγε τον Χατζηησαϊα και αστόχησε σε σχεδόν άδεια εστία (89΄). Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπενίτες σούταρε με δύναμη, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ασθενώς και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σ.Μάνταλος (Καβάλας) Κίτρινη κάρτα: Παπαδόπουλος, Ελαμπντελαουί.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαϊας, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρπος, Μητρόπουλος, Φούντας, Κολοβός (71΄Καθάριος), Μπουμάλ (78΄ Σιώπης), Μπακασέτας (61΄ Γιάννου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Μέγερι, Ελαμπντελαουί, Μποτία (45΄ λόγω τραυματισμού Ντομίνγκες), Σαντάνα, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ (58΄ Μπενίτες),Φορτούνης, Φουστέρ (73΄ Ντοσεβί), Μήτρογλου.