Μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα (3 ήττες, μία ισοπαλία) ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες και προσωρινά στην 2η θέση της βαθμολογίας. Με γκολ του Νίκου Καρέλη στο 67′ και του Πράνιτς με πέναλτι στο 95΄ οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 2-0 της Ξάνθης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο εναρκτήριο ματς της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Τα αβίαστα λάθη του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του ματς στην περιοχή του Στιλ έφεραν τους φιλοξενούμενους δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά στην πρώτη φάση (10′) ο Κλέιτον καθυστέρησε να πλασάρει και πρόλαβε ο Σίλντενφελντ να βάλει την προβολή, ενώ στο 11΄ ο Λουσέρο έβαλε το πόδι του για να εκμεταλλευτεί την ασυνεννοησία ανάμεσα στους Στιλ και Τριανταφυλλόπουλο, ωστόσο, η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Μετά το 15′ ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς, κράτησε τη μπάλα περισσότερο στην κατοχή του, αλλά ήταν αναποτελεσματικός και ανούσιος στο παιχνίδι του. Η Ξάνθη πλησίασε άλλη μία φορά κοντά στο γκολ στο 43′, όταν ο Λουσέρο έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής κι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος «άνοιξε» ακόμη περισσότερο, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζεται καλύτερος συγκριτικά με την εικόνα των πρώτων 45 λεπτών. Στο 67′ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με το εξαιρετικό πλασέ του Καρέλη μετά την ασίστ του Πέτριτς (1-0).

Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι ήλεγξαν το ρυθμό και σε συνδυασμό με την… καθίζηση της Ξάνθης στο δεύτερο μέρος έφτασαν στην 14η νίκη τους στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και 20ή στο πρωτάθλημα. Θα μπορούσαν, μάλιστα, να είχαν «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς, με το σουτ του Νίνη στο 76′ μέσα από την περιοχή που έφυγε λίγο άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο Καρέλης κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Πράνιτς και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-0)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Νάνο, Λαγός, Μπούι (46΄ Πράνιτς), Ατζαγκούν (68΄ Νίνης), Καρέλης, Κλωναρίδης, Πέτριτς (77΄ Δώνης).

ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γκομσί, Γούτας, Λισγάρας (52΄ Καρυπίδης), Ομπόντο (80΄ Βασιλακάκης), Παπαστεριανός, Σολτάνι, Κλέιτον, Λουσέρο (73΄ Τριάδης