Την απόλυτη στήριξή της προς τις προσπάθειες του Σταύρου Κοντονή, σε ό,τι αφορά την πάταξη της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε η ΠΑΕ ΑΕΚ μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Ασλανίδης με τον υφυπουργό Αθλητισμού το μεσημέρι της Παρασκευής.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της πολιτείας, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα έχει την ίδια στάση απέναντι σε όλες τις ομάδες, είτε αυτές τάσσονται υπέρ, είτε αντιτίθενται στα μέτρα που λαμβάνονται για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Το θέμα της συνάντησης δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από το να μεταφέρω στον κ. Κοντονή ότι μετά το χθεσινοβραδινό ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, όλη η οικογένεια της ΑΕΚ είναι στο πλευρό του για να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλη αυτή η έκνομη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει συστηματοποιηθεί και οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν πρέπει να είναι επίμονες και στοχευμένες.

Πιστεύουμε πως ο κ. Κοντονής και σαν σκεπτικό και σαν πρακτική είναι με το δίκιο, το οποίο αργά ή γρήγορα θα επικρατήσει. Όλα αυτά θα λυθούν μέρα με τη μέρα. Μη νομίζετε ότι οι ξένοι παράγοντες και αρμόδιοι δεν γνωρίζουν τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε κατά την έξοδό του από τον χώρο της συνάντησης ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού… Grexit ο κ. Ασλανίδης είπε: «Η ΑΕΚ θα δεχτεί οποιαδήποτε θυσία μπορεί να της αναλογεί από ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Κοντονής σχολίασε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά, όταν εκπρόσωποι των μεγάλων αλλά και μικρότερων ομάδων καταθέτουν τη στήριξή τους στο δύσκολο κι επίπονο έργο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ανεξάρτητα από το ποια είναι τα κίνητρα, που μπορεί και να μην υπάρχουν, που ένας σύλλογος τοποθετείται θετικά ή αρνητικά ή είναι επιφυλακτικός, η κυβέρνηση δεν θα ξεφύγει ούτε χιλιοστό από τις αρχικές της τοποθετήσεις να συμπεριφέρεται με ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες.

Να μην υπάρχει καμία ανησυχία γι’ αυτό. Η Κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της με αίσθημα ευθύνης. Κανένας δεν θα αδικηθεί. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε για το συμφέρον του αθλητισμού και της ελληνικής κοινωνίας».