Το σπριντ που έκανε ο εκ των διοικητικών ηγετών του Ολυμπιακού Γιώργος Αγγελόπουλος, προς τον πάγκο της ομάδας μόλις μπήκε το καλάθι του Πρίντεζη θα το ζήλευε ακόμα και ο Γιουσέιν Μπόλτ.

Την ίδια ώρα τον άλλο πρόεδρο του Ολυμπιακού, Παναγιώτη Αγγελόπουλο είχε πνίξει στην αγκαλιά του ο ομόλογός του στο ποδόσφαιρο Βαγγέλης Μαρινάκης που ένοιωθε σαν να είχε πάρει τίτλο με γκολ στο 90′, ποδοσφαιρικός γαρ.

Το μοντέλο που είχαν σχεδιάσει στο μυαλό τους πριν λίγα χρόνια οι πρόεδροι του Ολυμπιακού εφαρμόστησε στην εντέλεια και πλέον οι δύο ισχυροί άντρες της ΚΑΕ απολαμβάνουν τους καρπούς των χρημάτων αλλά και των ωρών που έχουν επενδύσει στον αγαπημένο τους Ολυμπιακό.

Με πέντε φάιναλ φορ την τελευταία επταετία, στην οποία έχουν πανηγυρίσει δύο κύπελλα πρωταθλητριών (2012, 2013) με την ομάδα να παίζει και σε ένα ακόμα τελικό (2010) είναι βάση αποτελεσμάτων η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη σε αυτό το διάστημα, στοιχείο που το επισήμανε ο εκ των προέδρων, εορτάζων το βράδυ της Πέμπτης, Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Θερμά συγχαρητήρια στον κόουτς και σ’ όλη την ομάδα, στους παίκτες μας, σ’ όλο το επιτελείο και σ’ όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Ο Ολυμπιακός μ’ αυτή τη νίκη σήμερα είναι η πιο πετυχημένη ομάδα σ’ όλη την Ευρώπη την τελευταία επταετία. Δεν έχει ακουστεί αυτό, δεν έχει ακουστεί ποτέ, αλλά σας το ξαναλέω ότι ο Ολυμπιακός μ’ αυτή τη νίκη σήμερα και ανεξαρτήτως τι θα γίνει στο Φάιναλ Φορ είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία επταετία. Τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού δεν τα έχει κάνει καμία άλλη ομάδα. Γράφουμε ιστορία και κάποια στιγμή, σε κάποια χρόνια θα καταλάβουμε, όσοι δεν έχουν καταλάβει, το τι κάνει ο Ολυμπιακός και το τι είναι ο Ολυμπιακός.

» Μέσα από τη ψυχή μας, θερμά συγχαρητήρια στον κόουτς και σ’ όλη την ομάδα. Νομίζω ότι αυτό που κάνουν στο μπάσκετ δεν το έχουμε ξαναδεί σε τέτοια διάρκεια, με τέτοια ψυχή, με τέτοια αυταπάρνηση. Αυτό που παίζει ο Ολυμπιακός με το μπάτζετ που έχει ο Ολυμπιακός. Είπαν και οι παίκτες για τις διαφορές στο μπάτζετ. Εμείς που τα ξέρουμε λίγο καλύτερα είναι λίγο μεγαλύτερες οι διαφορές απ’ αυτές που αναφέρθηκαν και με τον τρόπο που το κάναμε.

» Είμαστε περήφανοι με τον Παναγιώτη με το τι πετύχαμε. Μάγκικα, πειραιώτικα, πεντακάθαρα, με μαγκιά και κρυστάλλινα . Αυτοί είμαστε, αυτός είναι ο Ολυμπιακός και έτσι πετύχαμε. Όταν μίλησα στην ομάδα στη Βαρκελώνη, ήταν ένα σημείο που κόπηκε στο μοντάζ, είπα ότι δεν πάμε στο Φάιναλ Φορ για τη συμμετοχή. Πάμε για να φτάσουμε ψηλά. Αυτά είχαμε πει. Αυτό πιστεύει η ομάδα, Αυτό δείχνει η ομάδα. Δεν είναι λόγια αυτά. Δεν πάμε για τη συμμετοχή. Πάμε για νέες κατακτήσεις και νέους θριάμβους. Συγχαρητήρια κόουτς, συγχαρητήρια σ’ όλη την ομάδα» τόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχοντας δίπλα του τον αδελφό του Παναγιώτη αλλά και τον κόσους Σφαιρόπουλο.

«Το Φάιναλ Φορ είναι απίστευτη επιτυχία. Μόνο και μόνο η συμμετοχή. Ελάχιστες ομάδες έχουν καταφέρει να πάνε σε τόσα συνεχόμενα και να έχουν τόσες επιτυχίες. Όπως σας είπα ισοδυναμεί το καλάθι του Γιώργου και η σημερινή νίκη με τη σφραγίδα ότι ο Ολυμπιακός είναι στην τελευταία επταετία η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Όχι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη. Το έχει πετύχει με συγκεκριμένη μέθοδο, στρατηγική, προσπάθεια και αγώνα. Είναι απίστευτες στιγμές και δίνουν δύναμη. Δεν υπάρχουν λόγια.

» Η Μπαρτσελόνα πάντως νομίζω ότι ήταν η καλύτερη ομάδα, επειδή είδαμε όλα τα παιχνίδια, σ’ όλα τα πλέι οφ. Αν θα δείτε όλα τα παιχνίδια, ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος κι αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Απίστευτες αντοχές, απίστευτες αντιδράσεις. Πολύ, πολύ υψηλό επίπεδο. Οπότε η νίκη αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

» Οσο για την ΤΣΣΚΑ, όταν το μπάτζετ της ΤΣΚΑ είναι 42 εκατομμύρια τίθεται θέμα για το αν πας για τη συμμετοχή ή όχι. Είναι μια ομαδάρα με απίστευτους παίκτες, απίστευτο μπάτζετ, έχει πολλά χρόνια να επιτύχει, οπότε είναι πολύ δύσκολο».

ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ

Ο αδελφός του Παναγιώτης Αγγελόπουλος έπλεε και αυτός σε πελάγη ευτυχίας και αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στον αδελφό του αλλά και στον Γιώργο Σκινδήλια αλλά στον Γιώργο Πρίντεζη, τόνισε:

«Αυτή την πρόκριση θα τη θυμόμαστε χρόνια. Έγινε μια ωραία ερώτηση πριν στον κόουτς ότι είναι ιστορικό το καλάθι. Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο αυτό. Πιστεύω ότι τέτοια καλάθια και τέτοιες προκρίσεις, κάτι που δεν το συνειδητοποιούμε εμείς σήμερα, χτίζουν νέες γενιές Ολυμπιακών που είναι περήφανοι, να βλέπουν και να θέλουν να έρθουν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν τον Ολυμπιακό. Αυτά τα πράγματα που ζούμε. Αυτά που ζήσαμε σήμερα, αυτά που ζήσαμε στη Βαρκελώνη που δεν ήμουν είναι πρωτόγνωρα.

» Σ’ όλους τους παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια, σ’ όλους όσους δουλεύουν για τον Ολυμπιακό. Θέλω όμως να δώσω ξεχωριστά συγχαρητήρια στον Γιάννη τον Σφαιρόπουλο διότι ήρθε σ’ ένα χρονικό σημείο της σεζόν το οποίο δεν είναι εύκολο για ένα προπονητή να αναλάβει μια ομάδα την οποία δεν έχει χτίσει αυτός .

» Πίστεψε και πιστεύει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Αυτό είναι σπάνιο για προπονητή. Συνήθως όταν κάνεις αλλαγή προπονητή σου ζητάν μίνιμουμ δυο, τρεις παίκτες να αλλάξεις. Εκτός από τον Τσαϊρέλη που είχε την ατυχία και ελπίζω να μας βοηθήσει στα πλέι οφ, ο κόουτς δεν μας ζήτησε κάτι άλλο. Πήρε την ομάδα, το υλικό που είχαμε και δούλεψε μ’ αυτό το υλικό, τους έκανε να πιστέψουν στους εαυτούς τους και να γίνει μια άμυνα που… δαγκώνει τους πάντες. Δεν είναι κάτι απλό αυτό που έγινε. Ούτε είναι απλό όπως είπε και ο Πρίντεζης, να κερδίζεις την Μπαρτσελόνα τρεις φορές μέσα σε λίγες μέρες. Η Μπαρτσελόνα είναι. Όταν είχαμε κερδίσει τη Σιένα εδώ και είχαμε περάσει με μειονέκτημα έδρας πάλι, εντάξει η Σιένα ήταν, ένα χωριουδάκι του Μινούτσι. Δεν ήταν το ίδιο. Αποκλείσαμε την Μπαρτσελόνα σήμερα», τόνισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος για να συνεχίσει:

«Τέτοιες στιγμές μας κάνουν να αντέχουμε και για να το πω με μια άλλη νότα, μας κάνουν να αντέχουμε την τρέλα που ζούμε στην Ελλάδα. Γιατί έχουμε πάει σε πέντε φάιναλ φορ σε εφτά χρόνια και στην Ελλάδα από τότε που ξεκινήσαμε να βοηθάμε τον Ολυμπιακό, όχι όταν πήραμε την ομάδα, τις μετοχές στα χέρια μας το 2009, αλλά ξεκινήσαμε το 2005 να συνδράμουμε οικονομικά. Έχουμε πάρει σε 10 χρόνια ένα πρωτάθλημα, μια ομάδα που είναι σε πέντε φάιναλ φορ σε εφτά χρόνια. Τα σχόλια τα αφήνω για σας. Τις διαφορές. Με ποιους ανταγωνιζόμαστε εδώ, τον εξής ένα, τον Παναθηναϊκό και στην Ευρώπη με όλες τις ομάδες που προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο, τους καλύτερους παίκτες, τα μεγαλύτερα μπάτζετ. Εδώ είναι μια κατάσταση…»

«Αυτό που μπορώ να πω ότι έχουμε τέσσερις παίκτες, τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Μάντζαρη και τον Σλούκα που ήταν στην ανατροπή στην Κωνσταντινούπολη το 2012, οι οποίοι ξέρουν τι σημαίνει Φάιναλ Φορ, θα το μεταδώσουν και στους άλλους παίκτες. Ξέρουν τι σημαίνει να κερδίζεις την ΤΣΣΚΑ είτε σε ημιτελικό, είτε σε τελικό. Αυτοί δεν το ξέρουν, οπότε έχουμε κάποια ψυχολογικά πλεονεκτήματα. Δεν παύει να είναι ομαδάρα η ΤΣΣΚΑ με τρομερό υλικό. Υπάρχει και μια άλλη διαφορά ουσιώδης. Εμείς μπαίνουμε στα αποδυτήρια και πανηγυρίζουμε με τους παίκτες και οι παίκτες μας ξέρουν ότι εμείς δίνουμε χρήματα και τη ψυχή μας για τον Ολυμπιακό και ξέρουν για ποιον παίζουν. Αν πάντως ήταν τα μπάτζετ να κάνουν τις ομάδες δεν θα είχαμε πάρει δυο Ευρωλίγκες» κατέληξε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.