Στο –ταλαιπωρημένο –φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας φαίνεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ηρεμία μέχρι να ολοκληρωθεί.

Οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας ήταν προγραμματισμένο να προχωρήσουν σε αποχή από τα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής για το γεγονός ότι έξι συνάδελφοί τους έχουν κληθεί από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι διαιτητές επικοινώνησαν μεταξύ τους τηλεφωνικά και συζήτησαν το ενδεχόμενο να μην αγωνιστούν στα ματς του τριημέρου 25-26-27/4. Σε αυτή την άτυπη ψηφοφορία είπαν τη γνώμη τους όχι μόνο όλοι οι διαιτητές, αλλά και οι βοηθοί. Ομως υπήρξαν αντιρρήσεις, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί, τουλάχιστον για αυτή την αγωνιστική, η σκέψη για αποχή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 10 από τους 29 διαιτητές της Σούπερ Λίγκας ήταν αντίθετοι στο ενδεχόμενο της αποχής.

Μια νέα αναβολή αγωνιστικής δραστηριότητας στη Σούπερ Λίγκα θα ήταν ένα ακόμη πλήγμα, καθώς θα ήταν η τέταρτη από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Η πρώτη φορά ήταν στο τέλος του Σεπτεμβρίου, όταν ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός αποφάσισε την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας, ως «ελάχιστη ένδειξη σεβασμού» στη μνήμη του οπαδού του Εθνικού Κώστα Κατσούλη ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από επεισόδια στο Ηράκλειο, στο παιχνίδι με τον Ηρόδοτο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Η δεύτερη αναβολή ήταν στα μέσα Νοεμβρίου, ύστερα από απόφαση της ΕΠΟ μετά την επίθεση στο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Χριστόφορο Ζωγράφο.

Στις 22 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, σημειώνονται τα σοβαρά επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, στο γήπεδο της Λεωφόρου. Ακολουθεί δύο ημέρες αργότερα η επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, με την επίθεση στον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου από άγνωστο. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος κατήγγειλε ότι ο άνθρωπος που χτύπησε τον Κωνσταντίνου ανήκε στην προσωπική ασφάλεια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επειτα από όλα αυτά ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αποφασίζει την αναβολή των αγώνων της 26ης αγωνιστικής, ενώ μία εβδομάδα αργότερα αποφασίζεται η διεξαγωγή των επόμενων δύο αγωνιστικών χωρίς θεατές.

Το γεγονός είναι ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο δεν θα θέλουν να θυμούνται το φετινό πρωτάθλημα. Που εκτός από τις αναβολές στιγματίστηκε και από την αποχώρηση της Νίκης Βόλου και του ΟΦΗ, αλλά και από τα αρκετά προβλήματα που αντιμετώπισαν άλλες ομάδες.

Μόνο ένα ματς το Σάββατο

Σε ό,τι αφορά τα ματς της 32ης αγωνιστικής, το Σάββατο θα διεξαχθεί μόνο το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Ξάνθη. Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός, Λεβαδειακός – Ατρόμητος, Πλατανιάς – Παναιτωλικός και Πανιώνιος – Ολυμπιακός. Τη Δευτέρα ο Εργοτέλης θα αντιμετωπίσει την Κέρκυρα.