Σαμπάνιες άνοιξαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού οι ποδοσφαιριστές και ο Βίτορ Περέιρα. Η κατάκτηση του 42ου τίτλου – είχε εξασφαλιστεί ύστερα από την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή- συνοδεύτηκε με την εντυπωσιακή νίκη επί του Λεβαδειακού με σκορ 4-0 στο Γ. Καραϊσκάκης έχοντας μαέστρο τον Τσόρι Ντομίνγκες ο οποίος ήταν δημιουργός και σκόρερ δύο τερμάτων!

Οι Ερυθρόλευκοι μετά τη λήξη του αγώνα πανηγύρισαν μπροστά στη Θύρα 7 και χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους τους οι οποίοι ζήτησαν και την κατάκτηση του Κυπέλλου! Ο Περέιρα έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και αφιέρωσε τον τίτλο στον τραυματία αρχηγό Γιάννη Μανιάτη.

«Το πρωτάθλημα ανήκει σε όλους. Στον κόσμο, τους ποδοσφαιριστές ,στον πρόεδρο. Αυτές τις στιγμές σκέφτομαι τον Γιάννη Μανιάτη. Του αφιερώνουμε τον τίτλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού ο οποίος αποδοκιμάστηκε όταν αντικατέστησε τον σκόρερ Μπενίτες ! (τη θέση του πήρε ο Μήτρογλου).

Ηταν ο 5ος σερί τίτλος των Πειραιωτών με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ο 17ος τα τελευταία 19 χρόνια. Στο α΄ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν η σκιά του καλού του εαυτού. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρείς ευκαιρίες (η σπουδαιότερη με τον Πουλίδο στο 15΄ όταν απέκρουσε λίγο έξω από τη γραμμή ο Μποτία. Μετά την αποβολή του γκολκίπερ Σηφάκη (25΄, χρησιμοποίησε το χέρι εκτός περιοχής), ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή και έφθασε εύκολα στη νίκη.

Δύο γκολ πέτυχε οι Ντομίνγκες (44′, 60′), ο οποίος δημιούργησε και τα άλλα δύο, που πέτυχαν οι Μπενίτες (55′) και Φορτούνης (90′).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο (66′ Φορτούνης), Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Ντινγκά, Ντοσεβί (60′ Ελαμπντελαουϊ), Ντομίνγκες, Μπενίτες (67′ Μήτρογλου), Χάρα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Σηφάκης, Μπουσταμάντε (29′ Στρατηλάτης), Μιλιάζες, Πελέ, Πίντερ (80λ.τ. Τριποτσέρης), Πουλίδο, Τομάς, Ζίτο, Γιακουμάκης, Μαχαίρας (63′ Μάγκας) και Στάθης