Η Βαλένθια έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα, αλλά Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι είχαν τις λύσεις. Ετσι, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε νίκησε στο Καμπ Νου τη Βαλένθια 2-0 στην 32η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Σουάρες άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό, αλλά στη συνέχεια η Βαλένθια κυριάρχησε απόλυτα και έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Στο 10′ ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, Κλαούντιο Μπράβο, απέκρουσε το πέναλτι του Παρέχο, ενώ στο 33′ ο Ροδρίγο σούταρε αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι.

Στο β’ μέρος, η Μπαρτσελόνα βελτίωσε την απόδοση της και τελικά ο Μέσι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το τελικό 2-0. Με αυτό το γκολ ο Μέσι συμπλήρωσε τα 400 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά δύο βαθμών από τη δεύτερη Ρεάλ (78-76), η οποία νίκησε στο Μπερναμπέου τη Μάλαγα με 3-1. Ο Σέρχιο Ράμος στο 24′ άνοιξε το σκορ για τη Ρεάλ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε πέναλτι στο 67′, αλλά δύο λεπτά αργότερα, ο Χάμες Ροδρίγες πέτυχε το 2-0. Στο 71′ η Μάλαγα μείωσε με τον Χουάνμι, αλλά στις καθυστερήσεις ο Ρονάλντο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Σε άλλο ματς, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε στο Ριαθόρ τη Λα Κορούνια με 2-1. Ο Γκριεζμάν πέτυχε και τα δύο γκολ της Ατλέτικο (5′ και 22′), ενώ για την Λα Κορούνια μείωσε ο Οριόλ Ριέρα στο 78′.