«Ζωντανός» σε ότι αφορά την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα έμεινε ο Εργοτέλης, καθώς στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής, επικράτησε εκτός έδρας της Ξάνθης με 1-0. Το γκολ που διατηρεί στο ακέραιο τις όποιες ελπίδες των Κρητών, σημείωσε με πέναλτι στο 66′ ο Τζίλας.

Το πρώτο 45λεπτο κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με εξαίρεση μία καλή φάση εκατέρωθεν. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι, όταν στο 28′ ο Βάλτερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε άουτ.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Καλέ ήταν έτοιμος να σκοράρει μέσα στην περιοχή των «ακριτών», όμως ο Καρυπίδης πρόλαβε την τελευταία στιγμή απομακρύνοντας την μπάλα.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυνατά και η πρώτη σημαντική φάση, σημειώθηκε στο 54`, όταν ο Γκορκς πλάσαρε από καλή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ο Εργοτέλης, που «καίγεται» για βαθμούς προκειμένου να καταφέρει την παραμονή στην κατηγορία, άρχισε σταδιακά να γίνεται πιο επιθετικός και η επιλογή αυτή «καρποφόρησε» στο 66′, με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Τζίλας.

Την παράβαση υπέδειξε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, σε ανατροπή του Γκορκς από τον Παπάζογλου, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες : Παπάζογλου, Ομπόντο, Μπέρτος – Ολαϊτάν

Κόκκινες : Παπάζογλου (2η κίτρινη)

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Λουσέρο, Παπάζογλου, Βάλτερ (71` Ομπόντο), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (46` Κλέιτον), Φλίσκας, Καπετάνος (46` Ράνος), Καρυπίδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Μπόε-Καν, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Καλέ (89` Χαντί), Μπρούνο, Πίτσος, Γκορκς, Λουβιόν, Τζίλας (76` Γκέντσογλου), Ολαϊτάν (61` Ουλά).