Ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί του Πανθρακικού με σκορ 3-1 στην Κομοτηνή στο εξ αναβολής παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής (κεκλεισμένων των θυρών) έκανε το +11 από τον Παναθηναϊκό και ετοιμάζεται να κάνει γύρο θριάμβου για την κατάκτηση του 42ου τίτλου στο κυριακάτικο ματς με τον Λεβαδειακό στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κατοχή και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και υποχρέωσαν τον Πανθρακικό στην πρώτη εντός έδρας ήττα του την εφετινή σεζόν.

Η ομάδα της Κομοτηνής δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Βίτορ Περέιρα χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα που είχε παρατάξει κόντρα του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Οι Ερυθρόλευκοι παίζοντας φουλ επίθεση με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς Μπενίτες, Χάρα σημείωσαν τρία γκολ στο α΄ ημίχρονο και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Μάλιστα οι φορ του Ολυμπιακού σκοράρισαν μέσα σε ένα λεπτό!

Ο Ντομίνγκες τροφοδότησε τον Μπενίτες ο οποίος με προσποίηση απέφυγε τον Έμποου και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε με υποδειγματικό τρόπο :0-1 (9΄). Στο επόμενο λεπτό (10΄) ο Χάρα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-2).

Οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ στο 12΄ αφού προηγήθηκε λάθος του Ρομπέρτο. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδωσε τη μπάλα με το χέρι στον Ίγκορ ο οποίος βρήκε τον Μπαϊκαρά. Ο αρχηγός του Πανθρακικού «άδειασε» τους δύο στόπερ Μποτία, Σιόβα και νίκησε τον Ρομπέρτο (1-2).

Οι Πειραιώτες πέτυχαν τρίτο γκολ στο 41΄ από στημένη φάση. Σε κόρνερ του Ντομίνγκες, ο προωθημένος Μιλιβόγεβιτς με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αθανασιάδη (1-3).

Στο β΄ ημίχρονο έγινε ανοιχτό παιχνίδι, δημιουργήθηκαν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ωστόσο δεν σημειώθηκαν άλλα γκολ. Ο γκολκίπερ Αθανασιάδης ήταν πρωταγωνιστής σε τρεις φάσεις: Απέκρουσε με τα πόδια σουτ των Μπενίτες (46΄,71΄), Χάρα (65΄).

Εντυπωσιακή απόκρουση έκανε ο Ρομπέρτο σε σουτ του Κάσες μέσα από την περιοχή (47΄), ενώ είχε προηγηθεί λάθος του Μιλιβόγεβιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χαρ.Καλογερόπουλος (Αθήνας). Κίτρινη κάρτα: Ποτουρίδης, Τζάνης, Μαζουακού, Σιόβας, Εντινγκά, Μπενίτες, Μπουχαλάκης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Βιγιαφάνε, Ποτουρίδης, Έμποου, Τσουμάνης, Μπαϊκαρά, Μεχία (71΄ Ηλιάδης), Κάσες (63΄ λόγω τραυματισμού Τζάνης), Ρομέου, Ντικινί, Ίγκορ (74΄ Μπαλδά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα):Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (67΄ Φορτούνης), Ντομίνγκες (79΄ Μπουχαλάκης), Χάρα (67΄ Φουστέρ), Μπενίτες.