Με ρεσιτάλ παραγωγικότητας στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη και παρέμεινε σε απόσταση… αναπνοής (-1β.) από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 79-46 του ουραγού και υποβιβασμένου Πανιωνίου, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού, που περιόρισε τον Πανιώνιο στους 12 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σλότερ με 18 πόντους, ενώ από τους Κυανέρυθρους ξεχώρισε ο Κόλεμαν με νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ.

Η αστοχία όχι μόνο δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου στον Παναθηναϊκό να επιβάλει το ρυθμό του, αλλά τον υποχρέωσαν να πετάξει και τα επιθετικά ριμπάουντ (10 έναντι 5 του Πανιωνίου) στον κάδο των αχρήστων… Στον αντίποδα, οι «κυανέρυθροι» με εξαντλητική άμυνα και απόλυτο κυρίαρχο στην επίθεση τον Κόλεμαν κατάφεραν να κοιτάξουν τον Παναθηναϊκό στα… μάτια και να τον αγχώσουν. Μάλιστα, μετά το ισόπαλο 14-14 του πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι, που είχαν έφεση στη δημιουργία (9 ασίστ) στο πρώτο εικοσάλεπτο, περιόρισαν με την άμυνα τους τον αντίπαλο στους 6 πόντους μέχρι το 17΄ και με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό σέντερ ξέφυγαν ακόμη και με +8 (28-20). Η βροχή τρίποντων των Διαμαντίδη, Παππά και Σλότερ βοήθησαν τους «πράσινους» να πετύχουν ένα μικρό ξέσπασμα, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετό για την ανατροπή, με τις δύο ομάδες να παίρνουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια ισόπαλες 34-34.

Στην τρίτη περίοδο, πάντως, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να δείξει ποιός είναι το αφεντικό… Οι «πράσινοι» απέδωσαν τα μέγιστα στην άμυνα, βρήκαν αρχικά λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης του Πανιωνίου με μακρινά σουτ, ενώ όταν αφυπνίστηκε και ο Μπατίστα κοντά στο αντίπαλο καλάθι (12π. στο γ’ δεκ.) «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη. Μάλιστα, με επιμέρους σκορ 7-28 (!) στο τρίτο δεκάλεπτο εκτόξευσαν τη διαφορά στους +21 πόντους (41-62 στο 30΄) και δεν κοίταξαν πίσω.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 34-34, 41-62, 46-79

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κρις Χουγκαζ): Ξανθόπουλος 6 (2), Πετρόπουλος, Βεργίνης 5 (1), Στρναντ 2, Οικονομόπουλος, Μπιλλης, Σταμάτης 1, Ασελιν 2, Κόλεμαν 21, Κορόλεφ 5 (1), Ταμπς 4, Διαμαντόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 18 (3), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 10 (2), Νέλσον 1, Παππάς 12 (2), Διαμαντίδης 9 (3), Γκιστ 2, Μπατίστα 14, Λουντζης 3 (1), Λαου