Μονόδρομος είναι η νίκη για την Ελλάδα στον αγώνα που δίνει απόψε (21:45 ΝΕΡΙΤ, ΟΤΕ sport 1) στη Βουδαπέστη απέναντι στην Ουγγαρία στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2016 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

Live Blog Ουγγαρία – Ελλάδα (Προκριματικά Euro 2016)

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της γαλανόλευκης, η οποία έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές έχει βάλει στο… σακούλι της μόλις έναν βαθμό από την ισοπαλία με την Φινλανδία.

Από εκεί και πέρα, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στο τιμόνι της, η Εθνική σημείωσε και τρεις ήττες με Ρουμανία, Βόρεια Ιρλανδία και Νησιά Φερόε.

Ο Μαρκαριάν αναμένεται να παρατάξει την Εθνική με σχήμα 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη. Αριστερά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Σταφυλλίδης, δεξιά ο Τοροσίδης και στο κέντρο οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς.

Στα χαφ θα είναι ο Σάμαρης με τον Κονέ, ενώ μια θέση διεκδικούν οι Παπασταθόπουλος και Ταχτσίδης.

Την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Αθανασιάδης, Φετφατζίδης και Χριστοδουλόπουλος.

Η βαθμολογία (γκολ) σε 4 αγώνες

Ρουμανία 10 (6-1)

Β. Ιρλανδία 9 (6-3)

Ουγγαρία 7 (4-3)

Φινλανδία 4 (4-5)

Νησιά Φαρόε 3 (2-6)

Ελλάδα 1 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (13/6)

Φινλανδία-Ουγγαρία

Β. Ιρλανδία-Ρουμανία

Νησιά Φαρόε-Ελλάδα

Στην τελική φάση, εκτός της διοργανώτριας Γαλλίας, προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες των εννέα ομίλων καθώς και η καλύτερη 3η. Τις άλλες τέσσερις θέσεις θα διεκδικήσουν σε αγώνες μπαράζ οι υπόλοιπες οκτώ τρίτες των ομίλων.