Οι Κώστας Μήτρογλου, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, Ντελβίν Εντινγκά, Ιμπραήμ Αφελάι και Φελίπε Σαντάνα είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό –και οι δύο εξ αυτών ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για να αποχωρήσουν το καλοκαίρι από τον Πειραιά.

Ασφαλώς η πολιτική των ενοικιαζόμενων ποδοσφαιριστών θα συνεχιστεί και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στους πρωταθλητές, ωστόσο η διοίκηση της ΠΑΕ στο θέμα της παραμονής τους θα συνυπολογίσει την προσφορά τους, το οικονομικό, τον χαρακτήρα τους και το δέσιμο με την ομάδα.

Ο Βίτορ Περέιρα φαίνεται ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και δεν θα περιμένει τα τελευταία ματς της σεζόν για να διαπιστώσει ποιοι αξίζουν να αγωνίζονται στον Ολυμπιακό. Οι Μήτρογλου, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά έχουν περάσει τις εξετάσεις του Πορτογάλου, ο Αφελάι έχει μείνει μετεξεταστέος και ο Σαντάνα έχει βαθμό κάτω από τη βάση! Ο βραζιλιάνος στόπερ αποκτήθηκε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο δανεικός από τη Σάλκε για να παίξει βασικός. Το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα στο Γ. Καραϊσκάκης το παρακολούθησε από την εξέδρα, ενώ στα δύο προηγούμενα, με Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης, κάθησε στον πάγκο! Ο ολλανδός διεθνής Αφελάι δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα και η διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ δεν πρόκειται να προχωρήσει στην επέκταση της συνεργασίας τους (1+2 χρόνια), δεδομένου ότι έχει το υψηλότερο συμβόλαιο στο ποδοσφαιρικό τμήμα (1,9 εκατ. ευρώ ετησίως).

Στα μετόπισθεν. Οι δύο αμυντικοί μέσοι Μιλιβόγεβιτς και Εντινγκά αρέσουν στον Περέιρα και ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές με Αντερλεχτ και Μονακό αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς των δικαιωμάτων τους και την περίπτωση νέου δανεισμού τους.

Οσον αφορά τον Μήτρογλου, η δήλωση του αθλητικού διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πιερ Ισά ότι «αποτελεί μέλος της οικογένειάς μας και έχει αποδείξει πόσο δεμένος είναι με τον σύλλογο» έδωσε το στίγμα ότι η διοίκηση θα κινηθεί για την απόκτησή του από τη Φούλαμ. Κακά τα ψέματα, το κλίμα στο Λονδίνο δεν σηκώνει τον Μήτρογλου και ο αγγλικός σύλλογος θέλει να ξεφορτωθεί το υψηλό συμβόλαιό του (2,5 εκατ. ευρώ ετησίως). Ο Ολυμπιακός παραχώρησε τον Ιανουάριο του 2014 τα δικαιώματα του 27χρονου φορ στη Φούλαμ αντί του ποσού-ρεκόρ των 15,1 εκατ. ευρώ. Η τιμή του έχει πέσει στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να αγοράσουν περίπου στο ήμισυ τη μετοχή Μήτρογλου από τους Κότατζερ.

n Στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του Ολυμπιακού, του Βίτορ Περέιρα και του Παϊτίμ Κασάμι προχώρησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος. Η δίωξη αφορά τους πανηγυρισμούς του πορτογάλου προπονητή και του ελβετού μέσου στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ.