Το ξεκαθάρισμα άρχισε από τον προπονητή. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ αποφάσισε την απομάκρυνση του Αγγελου Αναστασιάδη, αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή! Στις προθέσεις της ήταν, βάσει του πλάνου του προέδρου Ιάκωβου Αγγελίδη –ο οποίος δεν κρύβει βέβαια ότι πορεύεται σύμφωνα με τις αρχές του πρώην τεχνικού διευθυντή Ζήση Βρύζα –να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση και για ποδοσφαιριστές που δεν θα ανήκουν στο ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Οι υπεύθυνοι για το χτίσιμο του ΠΑΟΚ της επόμενης περιόδου είχαν αποφασίσει ότι δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία με τον άλλοτε διεθνή αριστερό μπακ Νίκο Σπυρόπουλο. Ο προπονητής του Δικεφάλου Γιώργος Γεωργιάδης τον ενημέρωσε ότι δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο της περιόδου, το ίδιο όμως έπραξε και με δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι νωρίτερα είχαν αναγνωριστεί ως ελπίδες του μέλλοντος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Φάνης Τζανδάρης και ο Φώτης Κατσικάς αποτελούν πλέον παρελθόν για τον σύλλογο καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν πάρει τις αποφάσεις που αφορούν το επαγγελματικό μέλλον τους (το οποίο θα συνεχιστεί εκτός ΠΑΟΚ), άρα δεν μπορεί να έχουν το μυαλό τους στην ομάδα. Απομένει να καθοριστεί πώς θα συνεχιστεί η συνεργασία με τους τρεις ποδοσφαιριστές μέχρι το τέλος της σεζόν, οπότε ολοκληρώνονται τα συμβόλαιά τους.

Οσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, σημαντική είναι η είδηση που αφορά τον Χέντβιχες Μαντούρο ο οποίος για πρώτη φορά μετά το σοβαρό τραυματισμό του στον αγκώνα του δεξιού χεριού του, άρχισε τρέξιμο με τον γυμναστή αποκατάστασης Γιάννη Κατσανίκα.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ακολούθησε μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια γυμνάστηκε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς για λόγους αποφόρτισης, ενώ απουσίαζε ο Μιγκέλ Βίτορ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης λόγω της επέμβασης που έκανε στο πρώτο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού του. Ο στόχος των πλέι οφ είναι απόλυτα εφικτός για όλους, ακόμα και για τον Ολλανδό.

ΑΕΚ για Ιτάνζ. Εν τω μεταξύ στην ΑΕΚ έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να κινηθούν για την απόκτηση τερματοφύλακα με περισσότερη εμπειρία από αυτή που χαρακτηρίζει τους υπάρχοντες στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Ο Γιάννης Ανέστης καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει πίσω του κάποιος να τον ταρακουνήσει. Το ότι ο ίδιος συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να αισθάνεται άνετος.

Οσο κι αν δεν το θέλει, κάπου μέσα του εφησυχάζει όταν καταλαβαίνει ότι ακόμα και ύστερα από λάθη θα παραμένει η πρώτη επιλογή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΑΕΚ αναζητά ήδη τερματοφύλακα, ο οποίος θα μπορέσει να διεκδικήσει επαξίως τη θέση του βασικού την επόμενη σεζόν. Ο Λόρια του ΟΦΗ είναι μία τέτοια περίπτωση, όπως επίσης ο Βελλίδης του ΠΑΣ Γιάννενα και ο Χογκ της Καλλονής. Ωστόσο άλλος έχει γυαλίσει στην Ενωση.

Το προβάδισμα έχει δοθεί αυτή την περίοδο στον γάλλο τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Σαρλ Ιτάνζ, ο οποίος είναι από τον περασμένο Ιανουάριο ελεύθερος να διαπραγματευτεί με άλλες ομάδες καθώς το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο του Βορρά εκπνέει τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο Ιτάνζ είχε συνεργαστεί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ατρόμητο όταν ο τελευταίος είχε καθήσει στον πάγκο της ομάδας του Περιστερίου για 19 αγώνες την περίοδο 2012-13. Το διάστημα εκείνο ο Γάλλος ήταν βασικός, ενώ στη μέση της σεζόν πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Η εκτίμηση του εκτελεστικού διευθυντή της ΑΕΚ στις ικανότητες του Γάλλου είναι δεδομένη!