Διάθεση να υπάρξει κλίμα συναίνεσης στην αντιμετώπιση της βίας έδειξαν, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι οι πρόεδροι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού συμφώνησαν σε μέτρα που προτάθηκαν, μετά τα έκτροπα στο ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και την επεισοδιακή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα, που οδήγησαν στην προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος είχαν συνάντηση το απόγευμα της Τρίτης με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα. Τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και ο Γιάννης Αλαφούζος έφυγαν από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

Ο Σταύρος Κοντονής, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Αναλυτικά συζητήθηκαν τα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η βούληση όλων είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί μια εργώδης προσπάθεια για να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και νομιμότητα στους αγωνιστικούς χώρους.

» Προς τούτο συμφώνησαν σε ένα πλέγμα μέτρων, το οποίο πρότεινε ο Υφυπουργός. Τα μέτρα αυτά θα θέσει ο κ. Κοντονής ενώπιον των διοργανωτριών Αρχών στην αυριανή τους συνάντηση».

Θεωρείται εξαιρετικά πιθανό πως την Τετάρτη, μετά τις συναντήσεις που θα έχει ο κ. Κοντονής με τους παράγοντες της Σούπερ Λίγκα, θα ανακοινωθεί η επιστροφή στην αγωνιστική δράση με τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής.

Το ραντεβού «κλείστηκε» έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Κοντονή, ο οποίος ήθελε να έχει μια απευθείας επαφή με τους προέδρους των «αιωνίων» αντιπάλων που πρωταγωνίστησαν στο επεισοδιακό ντέρμπι της Σούπερ Λιγκα.