Αν ήταν ο Ποπάι θα λέγαμε ότι έφαγε σπανάκι. Αν ήταν ο Σούπερ Γκούφι θα πιστεύαμε ότι έφαγε τα αγαπημένα του φιστίκια. Είναι όμως ο Μπας Ντοστ και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τις υπερφυσικές ικανότητες που απέκτησε από τις 30 Ιανουαρίου, όταν επανεκκίνησε η Μπουντεσλίγκα.

«Ντοστ το φαινόμενο», «Ο Ντοστ στην Εθνική Ολλανδίας», «Ο Ντοστ σαρώνει». Ποιος είναι όμως αυτός ο Ντοστ με τον οποίον ασχολείται όλη η Ευρώπη;

Ο 25χρονος Ολλανδός Μπας Ντοστ είναι επιθετικός της Βόλφσμπουργκ στην οποία αγωνίζεται για τρίτη σεζόν. Στις δύο προηγούμενες ήταν μία επιθετική μετριότητα, ενώ φέτος στις 14 πρώτες αγωνιστικές είχε αγωνιστεί συνολικά 37 λεπτά σημειώνοντας ένα γκολ.

Στη διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας της Βόλφσμπουργκ φαίνεται ότι τον ακούμπησε ένα μαγικό ραβδί μετατρέποντάς τον στον πιο παραγωγικό ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Στα 819 λεπτά που αγωνίστηκε στα οκτώ παιχνίδια που έδωσε η Βόλφσμπουργκ το 2015 σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει 13 γκολ, δηλαδή στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα κάθε 63 λεπτά. Μόνο ο Μέσι έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τον ύψους 196 εκατοστών Ολλανδό, αλλά σε περισσότερα παιχνίδια (15 γκολ σε 14 ματς).

Τα 38 γκολ σε 39 παιχνίδια που είχε πετύχει ο Ντοστ με τα χρώματα της Χέρενφεν τη σεζόν 2011-2012 αποτέλεσαν το διαβατήριο για να πάρει μεταγραφή στη Βόλφσμπουργκ αντί 9 εκατ. ευρώ. Την πρώτη σεζόν πέτυχε μόλις οκτώ γκολ στην Μπουντεσλίγκα και τη δεύτερη τέσσερα. Ο ίδιος αποδίδει την εκτόξευσή του στην τύχη: «Υπάρχει το κομμάτι της ποιότητας, αλλά η τύχη πάντοτε παίζει ρόλο».