Η έβδομη σερί ήττα του Πανιωνίου οδηγεί τους Νεοσμυρνιώτες στη δίνη του υποβιβασμού, ο οποίος έχει αρχίσει να γίνεται ορατός για πρώτη φορά μετά το 1980.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», στην πιο διάσημη μπασκετική πλατεία της Αθήνας επικρατεί πανικός και από χθες συζητιέται η επιστροφή τού προσφάτως απολυθέντος προπονητή Βαγγέλη Αλεξανδρή και η τοποθέτηση τού νυν κόουτς Κρις Χουγκάζ στη θέση του τεχνικού συμβούλου!

Το βέβαιο είναι ότι αν ο Πανιώνιος ηττηθεί το ερχόμενο Σάββατο από τον ανταγωνιστικό ΚΑΟΔ στο κλειστό της οδού Αρτάκης, η παραμονή στην Α1 θα ισοδυναμεί με άπιαστο όνειρο.

Την ίδια στιγμή, ο Απόλλων Πατρών, διά στόματος του προέδρου της ΚΑΕ Κώστα Καραπάνου, ενημέρωσε ότι θα υποστηρίξει την ένσταση που κατέθεσε μετά την ήττα (64-63) από τον Κολοσσό στη Ρόδο, υποστηρίζοντας ότι οι τρεις νικητήριες βολές του Ντομινίκ Ουότερς δεν πρέπει να μετρήσουν, καθώς το φάουλ του Μάριου Μπατή στον αμερικανό γκαρντ ήταν εκπρόθεσμο.

Σε ανάλογες περιπτώσεις –και αυτό είναι το αξιοπερίεργο –ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ λειτούργησε διαφορετικά: ακύρωσε βολές και ολόκληρη παράταση κατακυρώνοντας τη νίκη στην ομάδα που έκανε ένσταση, εν προκειμένω στην ΑΕΚ (ΑΕΚ – Πανιώνιος, Οκτώβριος 2008), αλλά απέρριψε ανάλογη ένσταση του ΚΑΟΔ στο περυσινό ματς με την Κηφισιά που είχε κριθεί με εκπρόθεσμο τρίποντο του Τσαλδάρη (Ιανουάριος 2014).