«Λυπάμαι που πικράναμε τον κόσμο, ακόμα και με την ισοφάριση που δεχτήκαμε στο τέλος. Τουλάχιστον αυτή τη φορά τα παιδιά προσπάθησαν και ακόμα και με δέκα παίκτες έδειξαν χαρακτήρα και διεκδίκησαν τη νίκη. Πλέον θέλουμε το ντάμπλ και σας εγγυώμαι ότι του χρόνου η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την εμφάνιση της ομάδας του και τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε:

«Δυστυχώς δεν έχουμε την ωριμότητα να διαχειριστούμε την κατάσταση όταν δεχόμαστε γκολ και απογοητευόμαστε εύκολα. Είναι λίγο και φαινόμενο ελληνικό να απογοητεύονται εύκολα οι παίκτες. Σε αυτό τον τομέα θα δουλέψουμε σκληρά και τα πολλά εύκολα λάθη στην άμυνα. Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που θα έχω χρόνο να δουλέψω με τους παίκτες» τόνισε ο Πορτογάλος που ήρθε στη συνέντευξη Τύπου μετά από σχεδόν μια ώρα μετά το τέλος του αγώνα, αφού είχε συνομιλία πολύ ώρα με τους παίκτες του.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ντνίπρο Μίρον Μάρκεβιτς είχε την χαρά να φύγει για δεύτερη φορά αήττητος (και μάλιστα με την πρόκριση όπως είχε κάνει και με τη Μέταλιστ πριν από λίγα χρόνια) από το Καραϊσκάκη, όπου ο Ολυμπιακός μετρούσε σερί έξι συνεχόμενων νικών στην Ευρώπη.

«Μεγάλη υπόθεση να μην χάνεις, σε μία τόσο δύσκολη έδρα που λύγισαν ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Τον παρακολουθώ χρόνια τον Ολυμπιακό και είναι μεγάλη ομάδα, κάτι που κάνει ακόμα πιο σημαντική την επιτυχία μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των φιλοξενουμένων.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ήταν μετά το παιχνίδι ο Φελίπε Σαντάνα που τα άκουσε και από τον κόσμο και από τον προπονητή του για μια ακόμα κακή απόδοση.

Το πιο άσχημο από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχασε οριστικά τη 12η θέση στη γενική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, πράγμα που σημαίνει ότι από την περίοδο 2016-17 ο πρωταθλητής Ελλάδος δεν θα μπαίνει πλέον απ’ ευθείας στους ομίλους, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίζει την πρόκριση μέσα από διαδικασία δύο προκριματικών γύρων, όπως γίνεται τώρα με την 2η ομάδα της βαθμολογίας στη χώρα μας.

Εκτός εάν έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους από το πρωτάθλημα της χώρας τους, τόσο ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και αυτός του Γιουρόπα.