Το ντέρμπι βάφτηκε Πράσινο στη Λεωφόρο μέσα πολεμική ατμόσφαιρα! Ο Παναθηναϊκός παίζοντας με ψυχή και δύναμη στον βαρύ αγωνιστικό χώρο από τη συνεχή βροχόπτωση, πήρε τη νίκη επί του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στη Λεωφόρο με σκορ 2-1 και μπήκε σε τροχιά τίτλου (μείωσε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς).

Το ντέρμπι σημαδεύτηκε από επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί του Παναθηναϊκού όταν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό ( 18.00) για να κάνουν την καθιερωμένη βόλτα. Οπαδοί από τη Θύρα 13 εισέβαλαν στο τερέν με απειλητικές διαθέσεις. Εκτοξεύτηκαν αντικείμενα, φωτοβολίδες, καπνογόνα, ενώ μέχρι καρέκλες (σπαστές) ρίχτηκαν στον Βίτορ Περέιρα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πήγε προς τη Θύρα 13 και έγινε το κόκκινο πανί για τους Πράσινους οπαδούς. Αντικείμενα ρίχτηκαν προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος κάθισε στον πάγκο της ομάδας του με την συνοδεία της προσωπικής του ασφάλειας.

Το παιχνίδι στο Β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση πέντε λεπτών. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έριξαν φωτοβολίδες στο τερέν και μία έπεσε πάνω στον Κασάμι.

Ακόμα κατόπιν υπόδειξης του διαιτητή Σιδηρόπουλου κατέβηκε πανό από τη Θύρα 13 που είχε υβριστικό περιεχόμενο κατά του κ. Μαρινάκη ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φίλους του ΠΑΟ.

Το ντέρμπι είχε ένταση, δύναμη, νεύρα, όμως οι φάσεις στο Α΄ ημίχρονο ήταν λιγοστές που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες. Οι περισσότερες έγιναν μπροστά στη Θύρα 13 στην εστία του Ρομπέρτο.

Οι Πράσινοι είχαν περισσότερα τρεξίματα και ο Ολυμπιακός με ποιοτικότερη ομάδα έμεινε μακριά από την εστία του Στιλ.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με δύο επιθετικούς (Μπεργκ, Καρέλης) σε σύστημα 4-4-2. Ο Μπέργκ ήταν μπλοκαρισμένος από τους Σαντάνα, Σιόβα και δεν κατόρθωσε να απειλήσει τον Ρομπέρτο. Το ίδιο συνέβη στην άλλη περιοχή καθώς ο Μήτρογλου ήταν εγκλωβισμένος ανάμεσα στους στόπερ Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ

Ο Βίτορ Περέιρα προτίμησε στην ενδεκάδα τους Φορτούνη, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, αντί των Ντομίνγκες, Κασάμι, Αφελάι, αντίστοιχα σε σύστημα 4-3-3.

Τα σουτ των Νάνο (8΄), Καρέλη (34΄), Ζέκα (37΄) δεν βρήκαν στόχο. Ο Ολυμπιακός είχε ένα σουτ με τον Μανιάτη το οποίο εξουδετέρωσε ο Στιλ.

Οι φωτοβολίδες που έριξαν οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία να αρχίσει με καθυστέρηση το ντέρμπι στο Β΄ ημίχρονο.

Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν κλαστική ευκαιρία με τον Ντουρμάζ (πλάσαρε άουτ στο 48΄) και στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με αυτογκόλ του Μαζουάκου (49΄). Ο Πέτριτς έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο αριστερός αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε τσαφ, η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Ρομπέρτο (1-0).

Στο Β΄ ημίχονο δημιούργησαν πολλές φάσεις κυρίως μπροστά στην εστία του Ρομπέρτο.

Ο Αναστασίου από το 62΄ άλλαξε την τακτική και με την είσοδο του Ατζαγκούν, ο ΠΑΟ ακολούθησε στο σύστημα 4-4-1-1.

Και ο Περέιρα άλλαξε τακτική και έκανε πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό με τη χρησιμοποίηση του Χάρα σε σύστημα 4-4-2.

Στο 78΄ ο Πέτριτς εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα με κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς και υποδειγματικό σουτ σημείωσε το 2-0..

Οι Πράσινοι είχαν δύο αξιόλογα στους με τους Ατζαγκούν (92΄), Μέντες (95΄) και ο Ολυμπιακός «είπε» την τελευταία λέξη με τον Τσόρι Ντομίνγκες με απευθείας χτύπημα φάουλ:2-1 (96’).

Ο Σιδηρόπουλος σφύριξε τη λήξη του αγώνα και αμέσως ρίχτηκαν φωτοβολίδες, κροτίδες, αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο από τη Θύρα 13. Στη συνέχεια μπήκαν οπαδοί του ΠΑΟ στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη της ομάδας τους.

Κίτρινη κάρτα: Καρέλης, Λαγός, Καρέλης, Νάνο, Ζέκα, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Σαντάνα, Χάρα, Μανιάτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (76΄ Μέντες), Ζέκα, Πράνιτς, Καρέλης (62’ Ατζαγκούν), Πέτριτς (90΄ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουάκου, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (74΄ Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (85΄ Αφελάι), Φορτούνης (65΄ Χάρα), Μήτρογλου.