Σημαντική νίκη πέτυχε η Ξάνθη στη Λιβαδειά, καθώς επικράτησε με 2-1 του τοπικού Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου πήρε τη νίκη με τα γκολ των Γκομσί (29′) και Καπετάνου (59′), ενώ ο Λεβαδειακός, που αγωνίστηκε από το 38′ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζίτο, είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 49′ με τον Βούκσεβιτς.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν δυνατό, χωρίς, όμως, πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και στο 17′ έφθασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Βασιλακάκης με σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Σηφάκη.

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και στο 29′ πανηγύρισε το πρώτο γκολ.. Ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ λίγο κάτω από τη σέντρα, οι αμυντικοί του Λεβαδειακού και ο Σηφάκης που δεν έκανε έξοδο, δεν κατάλαβαν την εξέλιξη της φάσης και ο Γκομσί τρύπωσε και ανενόχλητος με κεφαλιά έκανε το 0-1..

Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός προσπάθησε ν’ αντιδράσει και στο 31ο λεπτό έφθασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά στάθηκε άτυχος. Τότε έγινε… χαμός στην περιοχή της Ξάνθης με συνεχόμενα σουτ που κόντραραν σε κορμιά και πόδια αμυντικών λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή κι ένα εξ αυτών, σε προσπάθεια του Σοτέλο, κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα για την ομάδα της Λιβαδειάς, καθώς στο 39′ έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Ζίτο που πάτησε στον αστράγαλο τον Καπετάνο.

Στην επανάληψη, ο Λεβαδειακός, μολονότι παρατάχθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Ξάνθη. Μόλις στο 49′ , μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τομάς έπιασε γυριστή κεφαλιά και στην πορεία της μπάλας πετάχθηκε ο Βούκσεβιτς και με προβολή ισοφάρισε σε 1-1.

Στη συνέχεια, η Ξάνθη ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε την άμυνα των γηπεδούχων. Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 59′, όταν ο Καπετάνος, μετά από εξαιρετική κίνηση του Βασιλακάκη, με καταπληκτικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη «γράφοντας» το 2-1. Στα τελευταία λεπτά ο Λεβαδειακός προσπάθησε να ισοφαρίσει ξανά, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο διαιτητής, Ηλίας Σπάθας (Πειραιά), εκτός της κόκκινης στον Ζίτο, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Πίντερ, Μιλιάζες, Τόμας – Βάλτερ, Φλίσκα, Κλέιτον, Λουσέρο, Σολτάνι.

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Ζίτο, Βούκσεβιτς, Τόμας, Σοτέλο (72′ Κατίδης), Πίντερ (56′ Γκόμες), Μιλοσάβλιεφ (51′ Γιακουμάκης), Μιλιάζες, Μπουσταμάντε.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γκομσί, Βάλτερ (57′ Λουσέρο), Βασιλακάκης, Κλέιτον, Φλίσκας (46′ Παπαστεριανός), Κομεσίδης, Γούτας, Καπετάνος (69′ Σολτάνι), Μπέλιτς.