Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το μάθημά του από την Ξάνθη. Προ ενάμιση μήνα συνετρίβη στην ακριτική πόλη με 4-2 για το πρωτάθλημα, ενώ την περασμένη εβδομάδα, για το πρώτο ματς της φάσης των 16 του Κυπέλλου, έμεινε ζωντανός (1-1) στα Πηγάδια μετά κόπων και βασάνων με ένα γκολ του Καρέλη στο 87′. Το κακό τρίτωσε για το Τριφύλλι χθες στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι Ακρίτες πέτυχαν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη (1-0) στον «ξαφνικό θάνατο», καθώς το γκολ του Θοδωρή Βασιλακάκη στο 88′ πάγωσε τους Πράσινους που δεν μπόρεσαν να συνέλθουν από το σοκ.

Ο 26χρονος αμυντικός χαφ, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχόλησε μεταγραφικά τον Παναθηναϊκό αλλά εν τέλει παρέμεινε κάτοικος Ξάνθης, αν και σπάνια σκοράρει τείνει να εξελιχθεί σε «φονέα των Πρασίνων» καθώς είχε πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ και στη σαρωτική νίκη του πρωταθλήματος. Ρίχτηκε στην αρένα της Λεωφόρου στο 66′ αντί του Παπαστεριανού –λίγα λεπτά μετά την ανόητη αποβολή (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του κατά τα άλλα έμπειρου Μέντες –και συνέβαλε αρκετά στο χτίσιμο των επιθέσεων της ομάδας του και στην πολιορκία της άμυνας του Κοτσόλη, ενώ την κρίσιμη στιγμή εκμεταλλεύθηκε τη μοναδική αμυντική αδράνεια των Πρασίνων. Ο Μπούρμπος νικήθηκε στον αέρα από τον κατά πολύ ψηλότερό του Καπετάνο, ο Κοτσόλης απέκρουσε ενστικτωδώς και με τη βοήθεια του δοκαριού η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Βασιλακάκη που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα.

Η Ξάνθη βρέθηκε στον έβδομο ουρανό και ο Παναθηναϊκός στα τάρταρα, καθώς μόλις στα μισά της σεζόν φαίνεται να μένει ολοκληρωτικά εκτός στόχων, καθώς ήδη έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη, ενώ έχει μείνει οκτώ βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο του περυσινού κατόχου αποτέλεσε ένα ισχυρότατο χτύπημα που δεν αποκλείεται να προκαλέσει εξελίξεις εντός της ομάδας.

ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝ. Οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού μετά το τέλος της αναμέτρησης κλείστηκαν στα αποδυτήρια και συζήτησαν για αρκετή ώρα, ενώ άκουσαν (πέραν των αποδοκιμασιών από τους οπαδούς) τις δριμείες παρατηρήσεις και του προπονητή τους Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος διαχειρίστηκε λανθασμένα το ματς από την αρχή ώς το τέλος. Ο 41χρονος κόουτς είπε στους παίκτες του: «Οταν δεν δουλεύουμε και δεν ματώνουμε δεν πρόκειται να μας χαριστεί κανένας αντίπαλος. Και σήμερα δεν ματώσατε, χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια». Δεν αποποιήθηκε πάντως τις ευθύνες του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λέγοντας ότι «όταν υπάρχει υπεροψία και υποτίμηση του αντιπάλου από όλους μας μάς κοστίζει. Χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια».

Από την πλευρά του, ο ρουμάνος τεχνικός της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έχει κάνει ματ και στα τρία ματς στον Αναστασίου, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι «θα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί». Ωστόσο εξήρε την «καταπληκτική προσπάθεια» των ποδοσφαιριστών του που κατέκτησαν «μια δίκαιη πρόκριση με βάση την εικόνα και των δύο αγώνων».

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Μέντες, Δώνης (89′ Τριανταφυλλόπουλος), Ζέκα, Πέτριτς (61′ Λαγός), Καρέλης (46′ Ατζαγκούν), Μπεργκ.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (73′ Φερνάντεζ), Γουάλας, Γούτας, Λισγάρας, Παπαστεριανός (66′ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Σολτάνι (90′ Κομεσίδης), Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος.

Σήμερα η κλήρωση

Οι τέσσερις επιζήσαντες της Σούπερ Λίγκας (ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, η Ξάνθη και οι Πανιώνιος και ΟΦΗ που μάχονται να παραμείνουν στην κατηγορία) μπαίνουν σήμερα μαζί με τους τέσσερις σφετεριστές του θρόνου από τη Β’ Εθνική (ΑΕΚ, Απόλλων, Ηρακλής και Χανιά) στην κληρωτίδα της ΕΠΟ που θα βγάλει τα ζευγάρια της επόμενης φάσης του Κυπέλλου.