Μια σεζόν

που χάνεται

Η περασμένη (αθλητική) χρονιά σώθηκε για τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο. Το εντυπωσιακό ντεμαράζ, η ωραία απόδοση, η βελτίωση της ομάδας και η συντριβή του ΠΑΟΚ στον τελικό έπεισαν όλους ότι η χρονιά ήταν πετυχημένη.

Τώρα, τι θα σερβίρουν στον κόσμο του ΠΑΟ που παραμένει αθεράπευτα απαιτητικός για όσους το λησμονούν; Στο πρωτάθλημα, όχι μόνο έχασε στη Λεωφόρο από τον ΟΦΗ, αλλά έχει να νικήσει μακριά από την έδρα του από τη δέκατη αγωνιστική. Η Ευρώπη, αλλοτινός τόπος δόξας του Παναθηναϊκού, ήταν ένα μαρτύριο. Η απόσταση από την κορυφή μεγάλωσε και έφθασε τους οκτώ βαθμούς, γιατί στη Νέα Σμύρνη και τα Γιάννινα η ομάδα ήταν «αλλού». Οπως μακριά από τον αληθινό εαυτό της ήταν και στα παιχνίδια με την Ξάνθη. Τεσσάρα στη Θράκη (ματς πρωταθλήματος) και γκολ-μαχαιριά χθες το βράδυ. Γκολ που σήμανε αποκλεισμό από το Κύπελλο. Ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε απογοητευμένος από τη νοοτροπία που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ήττα ήρθε με κάτω τα χέρια για τον Παναθηναϊκό. Πέρασε κάμποσο διάστημα με αποτυχίες, ωστόσο δεν έχουμε ακούσει λόγια αυτοκριτικής από τον κόουτς. Ατάκες του στυλ «αναλαμβάνουμε την ευθύνη» λέγονται σε ανάλογες περιπτώσεις και είναι κυρίως για το θεαθήναι. Επί της ουσίας, τι ακριβώς συμβαίνει και ο ΠΑΟ αντί να φτιάχνει, χαλάει συνεχώς την εικόνα του; Για όσους πιθανώς δεν το αντιλαμβάνονται, μιλάμε για τον πάλαι ποτέ κραταιό Παναθηναϊκό. Τους Πράσινους της Ελλάδας. Οχι για τα Πράσινα Πουλιά!

Χωρίς

προηγούμενο

Αυτό θα πει Κύπελλο με αγγλικό χρώμα. Δεν θυμόμαστε να έχουν γίνει στο παρελθόν τόσες εκπλήξεις μαζεμένες. Οι ισχυροί έπαθαν κλακάζ και την πάτησαν από ομάδες υποδεέστερες, γιατί αρκετοί προπονητές προτίμησαν να κάνουν rotation. Τρομάρα τους. Προσέξτε: μόνο ο Ολυμπιακός συνεχίζει από τα πάνω στρώματα της βαθμολογίας. Η Ξάνθη βρίσκεται στην όγδοη θέση, ο Πανιώνιος είναι 15ος και ο ΟΦΗ υπό διάλυση! Σχετικά με το καρέ που έρχεται από τη Football League, η ΑΕΚ έχει δυναμική, οι Ηρακλής – Απόλλων οντότητα και τα Χανιά όνειρα για μια αξέχαστη περιπέτεια. Αυτό το Κύπελλο διαφέρει από τα άλλα.

Ο αθλητισμός αναβαθμίζεται

Θα το δούμε λίαν συντόμως: στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι να βάλει τη λέξη «αθλητισμός» και δίπλα στον τίτλο του υπουργείου όπου υπάγεται. Δηλαδή, στο υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θα προστεθεί και ο Αθλητισμός. Είθε η αναβάθμιση να γίνει σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στους τίτλους.

Τα νέα μηνύματα του Κοντονή

Ομιλία προς τους εργαζομένους της ΓΓΑ πραγματοποίησε χθες ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού. Ο κ. Κοντονής πέρασε τα «θέλω» του και έδειξε ξανά την ευαισθησία του σε ζητήματα που άπτονται των οικονομικών. «Διαχειριζόμαστε τα χρήματα του φορολογουμένου και τα χρήματα αυτά είναι ιερά. Καμιά ανοχή και καμιά δικαιολογία σε θέματα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος» τόνισε ο κ. Κοντονής και ξεκαθάρισε –κι αυτό έχει τη σημασία του –ότι «διαθεσιμότητα, τέλος».