Ενισχύεται η «αεροπορία» του Ολυμπιακού με την προσθήκη στο κέντρο της άμυνας του βραζιλιάνου γίγαντα Φελίπε Αουγκούστο Σαντάνα (έχει ύψος 1,94). Οι Ερυθρόλευκοι συμφώνησαν με τη Σάλκε για τον δανεισμό του έμπειρου 29χρονου στόπερ έως το τέλος της σεζόν, με οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι αντί του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ. Με εντολή του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός προχώρησε σε συμφωνία με τη Σάλκε και έκλεισε την πόρτα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης καθώς καθυστερούσε να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Πορτογάλου Λουίς Νέτο, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τον Βίτορ Περέιρα.

Ο βραζιλιάνος σέντερ μπακ αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες θεωρούν ότι βρήκαν ηγέτη στην άμυνα και θα έχουν υψηλές πτήσεις εντός και εκτός συνόρων. Ο Σαντάνα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ και είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Θεωρείται ειδικός στις εναέριες μονομαχίες. Είναι ιδανικός στις στημένες φάσεις, καλός στο χαμηλό παιχνίδι και ικανός στο ένας εναντίον ενός. Μειονέκτημά του το γεγονός ότι δεν είναι τόσο γρήγορος λόγω σωματοδομής. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην Μπουντεσλίγκα. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Φιγκεϊρένσε σε ηλικία 10 ετών. Στον βραζιλιάνικο σύλλογο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2006 και αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Το 2008 πήρε μεταγραφή στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για μια πενταετία. Εχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο στη Γερμανία και ήταν στην αποστολή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (2012-2013). Το καλοκαίρι του 2013 η μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Ντόρτμουντ οδήγησε τον Σαντάνα στη Σάλκε. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο φθάνει στο ποσόν των 3.600.000 ευρώ.

Ο Σαντάνα έχει πάρει μέρος με την Ντόρτμουντ σε 112 ματς. Σε πρωτάθλημα (94), Τσάμπιονς Λιγκ (10), Κύπελλο (6), Σούπερ Καπ (1), Γιουρόπα Λιγκ (1). Εχει σημειώσει 8 γκολ και έχει 1 ασίστ. Στη Σάλκε δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν. Στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στον γερμανικό σύλλογο έχει 24 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα, πέντε στο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο στο Κύπελλο (ένα γκολ και μία ασίστ).

Οπως έγινε γνωστό από τον Ολυμπιακό, απορρίφθηκαν προτάσεις για την παραχώρηση των Κασάμι, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου.