Μολονότι ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός διανύει ημέρες λιτότητας –λόγω του δυσθεώρητου χρέους που ανέλαβε προ δυόμισι ετών η παρούσα διοίκηση -, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος έσκισε τα «μνημόνια» για χάρη του Μάρκους Μπεργκ. Ο πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής των Πρασίνων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο υπέγραψε χθες το μεσημέρι ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο το οποίο θα του αποφέρει (καθαρά) περίπου 700.000 ευρώ κατά τον πρώτο χρόνο και θα φτάσει κλιμακωτά μέχρι τις 900.000 τη σεζόν 2017-18. Τουτέστιν, ο 28χρονος σέντερ φορ θα κοστίζει στην ΠΑΕ ετησίως περισσότερο από ένα εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Δεδομένου μάλιστα ότι το φετινό μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι οι Πράσινοι κάνουν μια τεράστια οικονομική υπέρβαση.

Γύρω από τον Μπεργκ οι ιθύνοντες του συλλόγου θέλουν να χτίσουν την ομάδα της επόμενης τριετίας, η οποία ευελπιστούν ότι αφενός θα έχει βγει αλώβητη από την οικονομική κρίση, αφετέρου θα έχει επανέλθει σε τροχιά τίτλου. Στο πρόσωπό του έχουν βρει τον ηγέτη του παρόντος και του μέλλοντος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που όλα πήγαν καλά και δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος με το νέο μου συμβόλαιο. Ολοι στον σύλλογο με αγάπησαν από την πρώτη ημέρα, ο κόσμος είναι εκπληκτικός απέναντί μου, αλλά και απέναντι σε όλους στην ομάδα, υπάρχει πολύ καλό κλίμα και μεγάλες προοπτικές. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισα να συνεχίσω τη συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό. Να ξέρετε ότι βλέπω ένα πολύ καλό και πράσινο μέλλον» δήλωσε λίγο μετά την υπογραφή του βαρύτερου (μακράν του δεύτερου) συμβολαίου του Τριφυλλιού ο σουηδός κανονιέρης, ο οποίος είχε συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση του συλλόγου από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Πέραν του οικονομικού, πάντως, ο Μάρκους Μπεργκ δεν κρύβει ότι απολαμβάνει τη ζωή στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει στον ατζέντη του ότι, ανεξάρτητα από την πρόταση, πρόθεσή του ήταν να παραμείνει κάτοικος Αθηνών. Το ίδιο ισχύει και για την οικογένειά του. Η επιβεβαίωση ήρθε διά στόματος της πανέμορφης συζύγου του και μητέρας των δύο παιδιών του Ζοζεφίν Ρίνγκμπλομ, η οποία δεν έκρυψε τη χαρά της στα social media αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας: «Χαρούμενη, χαρούμενη, χαρούμενη. Το νέο συμβόλαιο υπεγράφη. Πιστεύω πως όλοι σας έχετε καταλάβει πόσο χαρούμενη είμαι εδώ. Η αγάπη που παίρνει ο Μάρκους μέσα και έξω από το γήπεδο είναι απίστευτη. Σας αγαπάμε».