Ο αγώνας ξεκίνησε με οιωνούς απειλητικούς για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Κεραυνοί και χαλαζόπτωση ακολούθησαν τις πρώτες πάσες της αναμέτρησης με τον Παναιγιάλειο και προκάλεσαν διακοπή διάρκειας έξι λεπτών. Επιστρέφοντας στον αγωνιστικό χώρο, η Ενωση είδε τον αντίπαλό της να σπαταλά δύο κλασικές ευκαιρίες (δοκάρι με τον Σεχολάρι και κακή εκτέλεση του ίδιου παίκτη σε τετ α τετ με τον Ανέστη) και γενικά να της βάζει δύσκολα καθώς ώς το 40ό λεπτό του αγώνα, όταν η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που φαινόταν ότι ελέγχουν τη ροή του ματς. Κόντρα σε αυτή λοιπόν, ο Χρήστος Αραβίδης έβαλε την ομάδα του μπροστά σκοράροντας με το κεφάλι ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος για ακόμα ένα ματς ήταν ο κινητήριος νους των Κιτρινόμαυρων. Ωστόσο, ως πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής συνάντησης αναδείχθηκε ο Αραβίδης καθώς με ακόμα δύο δικά του γκολ (στο 65′ και στο 86′) οδήγησε την Ενωση στο τελικό 3-0. Πλέον η ΑΕΚ στρέφει την προσοχή και το ενδιαφέρον της στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης για το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στην Κέρκυρα, στη ρεβάνς του 1-1 στο νησί των Φαιάκων, ενώ κρατά ως κέρδος την επιστροφή του Ελντερ Μπαρμπόσα, ο οποίος έπειτα από αρκετό καιρό απουσίας έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση τόσο σωματικά όσο και αγωνιστικά.

«Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε για αρκετό διάστημα, αλλά δεν το πληρώσαμε και θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί γι’ αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε άλλη συμπεριφορά, κάναμε όσα έπρεπε και φτάσαμε στη νίκη. Κρατάμε τους βαθμούς και δεν έχουμε πλέον τίποτε άλλο στο μυαλό μας πέραν του αγώνα με την Κέρκυρα, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (72′ Γροντής), Γιόχανσον, Ανάκογλου (78′ Ρόβας), Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (82′ Μπρέσεβιτς), Αραβίδης.

Παναιγιάλειος: Αθανασόπουλος, Σπίνουλας, Τζημογιάννης, Ιωάννου, Γκοτσούλιας, Ρουπουλάκου, Μίλιεβιτς (70′ Ντος Σάντος), Νάστος (65′ Καμινιώτης), Σεχολάρι (78′ Φουρτάδο), Σκαρτσίλας, Μπούνας.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής στον Βόρειο Ομιλο: Αιγινιακός – Εθνικός Γαζώρου 2-0, Τύρναβος – Αναγέννηση Καρδίτας 1-0, Ζάκυνθος – Ολυμπιακός Βόλου 1-0, Απόλλωνας Καλαμαριάς – Λάρισα 901, Πιερικός – Ηρακλής 2-2, Αγροτικός Αστέρας – Λαμία 3-1. Στη βαθμολογία: Ηρακλής 33, Λαμία 27, Λάρισα 22, Ζάκυνθος 21.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής στον Νότιο Ομιλο: Καλλιθέα – Ηρακλής Ψαχνών 0-0, Αχαρναϊκός – Επισκοπή 4-2, Χανιά – Ερμονίδα 1-3, Φωστήρας – Απόλλωνας Σμύρνης 0-2, ΑΕΚ – Παναιγιάλειος 3-0. Στη βαθμολογία: ΑΕΚ 37, Παναχαϊκή 28, Απόλλωνας Σμύρνης 26, Χανιά 24, Ερμιονίδα 22.