Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με σκόρερ τους Ντομίνγκες (με πέναλτι), Φορτούνη, Μήτρογλου νίκησε τον αποδεκατισμένο ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» με 3-0 και εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία του ΠΑΟΚ με διαφορά δύο βαθμών.

Ο Κώστας Φορτούνης έδιωξε το άγχος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού καθώς μπήκε αλλαγή στο 73΄ και ένα λεπτό αργότερα κλείδωσε τη νίκη .Σε σέντρα του Αφελάι, ο στόπερ Δαμιανάκης έδιωξε άτσαλα, η μπάλα στρώθηκε στον Φορτούνη ο οποίος πλάσαρε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0), πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα. Το τρίτο γκολ σημείωσε ο Κώστας Μήτρογλου με πλασέ στο 88΄ (πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 11 γκολ), ύστερα από υποδειγματικό «1-2» των Αφελάι, Κασάμι. Ο τελευταίος κάλυψε πολλά χιλιόμετρα σε ρόλο αμυντικού μέσου και ήταν ο καλύτερος σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο Βίτορ Περέιρα με εξαίρεση την αναγκαστική αλλαγή του Μέγερι στη θέση του τραυματία Ρομπέρτο , παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τα ίδια πρόσωπα σε αγώνα πρωταθλήματος. Με σύστημα 4-3-3 οι Ερυθρόλευκοι είχαν κατοχή μπάλας (63%-37% στο α΄ ημίχρονο), άσκησαν πίεση στους γηπεδούχους και μετέφεραν το παιχνίδι στην εστία του Λόρια. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ευκαιρίες με τους Σιόβα (9΄), Ντομίνγκες (15΄, 21΄).

Ο επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 30΄ με πρωταγωνιστή τον Τσόρι Ντομίνγκες. Ο αργεντινός μεσοεπιθετικός εκτέλεσε φάουλ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Καλάϊτζιτς και ο διαιτητής Τριτσώνης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ντομίνγκες σημάδεψε σωστά (έφθασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα) και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ (1-0).

Ο τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Αναστόπουλος είχε στη διάθεση του όλους και όλους 14 ποδοσφαιριστές ! Μάλιστα παραμονή του αγώνα ο Μακρής δέχτηκε να παραμείνει στον ΟΦΗ. Τα οικονομικά προβλήματα που έχουν εγκλωβίσει την κρητική ομάδα ήταν αδύνατον να μην επηρεάσουν τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Παρ΄ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι κοντράρισαν στους πρωταθλητές στο β΄ ημίχρονο για 25 λεπτά και έχασαν κλασική ευκαιρία με τον Τζορτζ (51΄). Ο Κοσταρικανός επιθετικός ήταν χωρίς στήριγμα στη γραμμή κρούσης και απείλησε ακόμα δύο φορές τον Μέγερι (82΄, 87΄).

Ο Βίτορ Περέιρα υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι του και έμεινε ικανοποιημένος από τη λειτουργία όλων των γραμμών. Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστόπουλος είπε ότι « η ομάδα του δέχτηκε τα γκολ από αδράνεια και κρατάει την καλή εμφάνιση».

Ο Τριτσώνης διέκοψε το ματς για 9 λεπτά στο β΄ ημίχρονο (53΄) λόγω έντασης που δημιούργησαν οπαδοί του ΟΦΗ πίσω από την εστία του Ολυμπιακού. Υπήρξε πρόβλημα με τα δίχτυα της εστίας του Μέγερι και αναγκαστικά απαίτηθηκε χρόνος για να φιαχτούν. Κίτρινη κάρτα: Ροβίθης,Καλάϊτζιτς, Μερεμπασβίλι, Τζορτζ, Αυλωνίτης, Μαζουάκου.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μονιάκης (98΄ Μανιδάκης), Δαμιανάκης, Μπολάκης, Φαζός, Λαμπρόπουλος (93΄ Μαραθιανός), Καλάϊτζιτς, Ροβίθης (70΄ Μακρής), Κουτσιανικούλης, Μερεμπασβίλι, Τζορτζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Μέγερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (93΄ Μιλιβόγεβιτς), Ντομίνγκες (73΄ Φορτούνης), Ντοσεβί (84΄ Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου.