Ο Γιώργος Γκιρτζίκης είναι, και επίσημα από το πρωί της Παρασκευής, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά από την εκλογική διαδικασία στην οποία ήταν ο μόνος υποψήφιος.

Στις αρχαιρεσίες που έγιναν την Παρασκευή οι 51 ενώσεις τάχθηκαν στο πλευρό του, ενώ μόλις τέσσερις ψήφισαν «λευκό».

OΓιώργος Γκιρτζίκης θα αναλάβει τα ηνία της ΕΠΟ ως και τον φθινόπωρο του 2016, όταν θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Ο Γκιρτζίκης ήταν για αρκετά χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, καθώς και μέλος του Δ.Σ της ΕΠΟ. Επίσης πέρσι ανέλαβε την προεδρία της ΚΕΔ.

«Όποιος έχει προτάσεις, είναι αποδεκτός»

Τη βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την επιστροφή της Εθνικής μας στις επιτυχίες έθεσε ως βασικούς τους στόχους, ο Γιώργος Γκιρτζίκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΟ.

«Οι Ενώσεις αποφάσισαν να γίνω εγώ πρόεδρος και αυτό με γεμίζει με πολλές ευθύνες», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια μίλησε για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα: «Όποιος έχει προτάσεις για αυτό είναι αποδεκτός. Όποιος όμως σκέφτεται κακόβουλα θα μείνει έξω! Καλώ τις ομάδες να σταματήσουν να βάλλουν κατά του ποδοσφαίρου. Ζητώ επιείκεια. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εκλέγεται από τις Ενώσεις»,

Όσον αφορά το θέμα της Εθνικής ομάδας: «Δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι τώρα. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από το ΔΣ. Αυτό που θέλουμε είναι η Εθνική να επιστρέψει στις επιτυχίες. Δεν έχει αλλάξει κάτι στο ρόστερ της…», κατέληξε.