Ο 27χρονος αργεντινός διεθνής επιθετικός Φράνκο Ντανιέλ Χάρα πρόκειται να φθάσει την Παρασκευή στην Αθήνα (15.30) για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο 2,5 ετών στον Ολυμπιακό. Η συμφωνία των Ερυθρολεύκων με την Μπενφίκα επήλθε ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες και ο Αργεντινός θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Βίτορ Περέιρα για την επίθεση.

Ο Φράνκο Χάρα αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και πρώτη επιλογή για τον τεχνικό του Ολυμπιακού είναι να καλύψει τις πτέρυγες. Ο αργεντινός επιθετικός δεν είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου, κάτι που σημαίνει ότι θα πιάσει θέση ξένου στο Ερυθρόλευκο ρόστερ. Τις θέσεις ξένων καταλαμβάνουν οι Σαλίνο(Βραζιλία), Εντινγκά (Κονγκό), Μπενίτες (Παραγουάη), Γκαζαριάν (Αρμενία), Ολαϊτάν (Νιγηρία) και ο Βίτορ Περέιρα θα αναγκαστεί να κόψει έναν για να πάρει τη θέση του ο Φράνκο Χάρα.

O Πορτογάλος προπονητής προσανατολίζεται να παραχωρηθεί δανεικός ο Γκαζαριάν ή ο Ολαϊτάν.

Oσον αφορά τον πορτογάλο στόπερ Λουίς Νέτο ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις ενέργειες για την περίπτωση δανεισμού του από την Ζενίτ, ωστόσοεξετάζει και άλλες λύσεις για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας.

Στην Ελβετία δημοσίευμα αναφέρει για το ενδιαφέρον της Σάλκε για τον Παϊτίμ Κασάμι. Η ελβετική ιστοσελίδα blick.ch. σημειώνει ότι ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο γνωρίζει τον μέσο του Ολυμπιακού από την Πρέμιερ Λιγκ: «Ο Παϊτίμ Κασάμι παρακολουθείται από την Σάλκε. Ο τεχνικός της ομάδας , Ρομπέρτο Ντι Ματέο γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού από την εποχή που εργάζονταν και οι δύο στο Λονδίνο (ο Κασάμι στη Φούλαμ και ο Ντι Ματέο στην Τσέλσι)».

Η Διεύθυνση Ακαδημίας του Ολυμπιακού ανακοίνωσε την απόκτηση του 17χρονου αμυντικού Γρηγόρη Κασαπίδη. Ο νεαρός αμυντικός έχει αγωνιστεί στις Ελπίδες Συκεών και τον ΠΑΟΚ και θα ενταχθεί στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού.