Στην έξοδο φαίνεται ότι βρίσκεται ο Ιμπραήμ Αφελάι ! Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξετάζει το ενδεχόμενο της λύσης της συνεργασίας με τον 28χρονο ολλανδό διεθνή μεσοεπιθετικό γιατί δεν έχει κάνει τη διαφορά μέχρι τώρα στην ομάδα παρά το γεγονός ότι έχει το υψηλότερο συμβόλαιο. Ο Αφελάι βρίσκεται σε δυσμένεια από τον Μίτσελ ο οποίος τον απέκλεισε από την αποστολή για το ματς με την Καλλονή στη Μυτιλήνη επειδή πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια όταν έγινε αλλαγή στο ματς με τον Πανιώνιο χωρίς να πάρει την έγκριση του προπονητή του. Ο Αφελάι βρίσκεται στον Ολυμπιακό δανεικός από την Μπαρτσελόνα με διάρκεια συμβολαίου ενός έτους, ενώ οι Ερυθρόλευκοι διατηρούν το δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την ολλανδική ιστοσελίδα «elfvoetbal» είναι ορατό το ενδεχόμενο να τερματιστεί η καριέρα του Αφελάι στον Ολυμπιακό τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ο ατζέντης του Ολλανδού Μίνο Ραϊόλα δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα:

« Δεν ξέρω τίποτα τέτοιο. Δεν έχω δει ή ακούσει κάτι. Δεν μιλάω ποτέ για συμβόλαια και συμφωνίες. Δεν θα πω κάτι ούτε για την συγκεκριμένη περίπτωση».

Ρικάρντο Κόστα

Στο μεταξύ στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της απόκτησης στόπερ και ο Πορτογάλος Ρικάρντο Κόστα είναι από τα πρώτα ονόματα της λίστας του Μίτσελ. Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνίζεται στην Αλ Σαλίγια του Κατάρ από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ έχει παραστάσεις από τις Πόρτο, Βόλφσμπουργκ, Λιλ και Βαλένθια. Μάλιστα στις Νυχτερίδες συνεργάστηκε με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

*Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών ενεργειών της ανέλαβε την πρωτοβουλία να διανεμηθούν τρόφιμα σε 1.100 οικογένειες την Δευτέρα στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας. Επίσης την Τρίτη θα διανεμηθούν περίπου 2500 συσσίτια.