Κατάφερε τελικά να νικήσει ο ΠΑΟΚ με 2-1 τον Λεβαδειακό μέσα στην Λιβαδειά, παρά τις πολλές απουσίες του (Τζιόλης, Γλύκος, Μακ, Τζανδάρης, Κατσικάς) και θα μπει στο 2015 ως πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ατυχία να χάσουν τον κορυφαίο σκόρερ τους με απ ευθείας κόκκινη κάρτα στο 23’ επειδή πιάστηκε στα χέρια με τον Τζαβέλλα, ο οποίος αποβλήθηκε επίσης. Με βάση τα στατιστικά, ειδικά του δευτέρου ημιχρόνου, το 2-1 αδικεί τον Λεβαδειακό, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι πλέον μια ομάδα δίχως κεντρικό αμυντικό, μετά τον τραυματισμό χθες και του Βίτορ.

Η κακή εμφάνιση και η ήττα από τα Γιάννινα, φάνηκε ότι ξεπεράστηκε γρήγορα, αφού ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι στην Λιβαδειά και θύμισε τις καλές ημέρες του Δικεφάλου, οι οποίες στα τελευταία παιχνίδια είχαν αρχίσει να ξεχνιούνται. Ο Τζαβέλλας σε μια φάση διαρκείας, έκανε το 0-1, νικώντας το Σηφάκη ο οποίος λίγο πριν είχε διώξει δύο φορές την μπάλα, σε κεφαλιά του Αθανασιάδη και γυριστό ψαλίδι του Σαλπιγγίδη. Στο 27’ ο Περέιρα είχε δοκάρι, ενώ η μοναδική καλή ευκαιρία του Λεβαδειακού, ήταν ένα σουτ του Μιλοσάβλιεφ το οποίο έδιωξε ο Ιτάνζ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματα του με τον Περέιρα στο 51’. Από εκεί και μετά όμως, έπαιζε παθητικό ρόλο και άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους γηπεδούχους. Στο 80’ ο Κονέ μείωσε σε 1-2 ενώ στην συνέχεια ο Μιλοσάβλιεφ στο 88’ και στις καθυστερήσεις έχασε δύο ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται ενώ και ο Κονέ με εκτέλεση φάουλ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων υποχρέωσε τον Ιτάνζ σε μια δύσκολη απόκρουση με γροθιές.

«Παρωδία. Καλά Χριστούγεννά σε όλους» ήταν το σχόλιο του Άγγελου Αναστασιάδη μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος είχε παράπονα από την διαιτησία και τα εξέφρασε, αθετώντας την υπόσχεση του, ότι δεν θα μιλά για την διαιτησία.

Ο Παντελίδης με την σειρά του, είπε: «Με τις ευκαιρίες που χάσαμε θα έπρεπε να έχουμε πάρει κάτι από το παιχνίδι. Σταθήκαμε άτυχοι. Ο αντίπαλος δεν έκανε πάνω από τρεις φάσεις σε όλο το παιχνίδι και πέτυχε δύο γκολ».

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Ρατς, Παπαδόπουλος, Γκόμεζ, Ιτάνζ, Μαντούρο

Κόκκινες: 23’ Μάντζιος, 23’ Τζαβέλλας

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Σκέμπης ( 58’ Γιακουμάκης), Μάντζιος, Μάγκας, Γεωργιάδης (86’ Νικολακάκης), Βούκσεβιτς, Τομάς, Σάντσες (31’ Σοτέλο), Μιλοσάβλιεφ, Κονέ, Γκόμεζ.

ΠΑΟΚ : Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς, Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Βίτορ ( 63’ Ποζατζίδης), Μαντούρο, Κάτσε, Περέιρα ( 89’ Σαββίδης), Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος (54’ Γκολάσα).